Stigao vredan poklon: Pokret SNAGA SRBIJE-BK obradovao Udruženje žena „Grandulički biseri“

0
2449

Udruženje žena „Grandulički biseri“ koje već 22 godine neguje i čuvaju tradicionalnu baštinu Vojvodine, dobilo je od Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić na poklon šporet i frižider.

„Dugo godina smo se družile i razmenjivale recepte, a onda je, a onda je naša prijateljica, Kata Petrovčanin, zvanično pokrenula ovo Udruženje. Postojimo od 1997. godine, imamo 50 žena koje imaju od 38 do 83 godina i do sada smo na takmičenjima osvojile prvu nagradu 11 puta u spremanju tradicionalnh jela. Naš adut uvek je štrudla i na čuvenoj banatskoj Štrudlijadi gde redovno pobeđujemo“, kaže jedna od predsednica „Grandulički biseri“, Nada Berar (80).

Berar smatra da postoji veliki broj manifestacija u Srbiji gde može da se na veoma zanimljiv i poučan način prezentuje naša tradicionalna i kulturološla baština.

„Članice našeg udruženja godinama se bore da sačuvamo tradicionalne vrednosti jer verujemo da one ponovo postaju centar društvenih dešavanja, jer sve ono što je lepo, ne može tek tako da iščezne“, ističe predsednica Udruženja. Udruženje „Grandulički biseri“ dobilo je od mesne zajednice prostor, a Pokret Snaga Srbije juče ih je obradovao i frižiderom i šporetom koji su im bili baš potrebni.

Dragomir J. Karić narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK naglasio je da je žena stub porodice i da ovo Udruženje svakodnevno dokazuje da nisu bitne godine, već ljubav, snaga i volja.

„Ovde smo pre svega zbog podrške ovim izuzetnim i vrednim ženama. Žena je stub porodice i kuće, a žene iz ovog udruženja dokazuju i da godine nisu bitne da biste bili uspešni u poslu, već volja koja je glavni pokretač u svemu“, rekao je Dragomir J. Karić i dodao da su svi uživali u druženju, pesmi i đakonijama koje su žene iz Udruženja „Grandulički biseri“ pripremile.

Na druženju u Zrenjaninu prisustvovalo je oko stotinu ljudi koji su uživali u nastupu „Granduličkih bisera“ i Kulturno-umetničkog društva „Pionir“, i konzumiranju čuvene domaće štrudle.

Gosti udruženja bili su juče Mirko Stamenković, član presedništa i savetnik predsednika Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić, Marko Miljić, član izvršnog odbora glavnog odbora Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić, Miloš Vučinić, predsednik nadzornog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić i komercijalni direktor BKGroup, Smiljana Stepić, koordinator za reviziju i učlanjavanje na teritoriji Srbije, Dragan Jovanović predsednik gradskog odbora Zrenjanin, Božidar Drinić, predsednik odbora gradskog odbora Pokret SNAGA SRBIJE-BK u Zrenjaninu, Rade Stajić, glavni organizator svih akcija Pokreta Snaga Srbije u Zrenjaninu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime