Стигао вредан поклон: Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК обрадовао Удружење жена „Грандулички бисери“

0
2420

Удружење жена „Грандулички бисери“ које већ 22 године негује и чувају традиционалну баштину Војводине, добило је од Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић на поклон шпорет и фрижидер.

„Дуго година смо се дружиле и размењивале рецепте, а онда је, а онда је наша пријатељица, Ката Петровчанин, званично покренула ово Удружење. Постојимо од 1997. године, имамо 50 жена које имају од 38 до 83 година и до сада смо на такмичењима освојиле прву награду 11 пута у спремању традиционалнх јела. Наш адут увек је штрудла и на чувеној банатској Штрудлијади где редовно побеђујемо“, каже једна од председница „Грандулички бисери“, Нада Берар (80).

Берар сматра да постоји велики број манифестација у Србији где може да се на веома занимљив и поучан начин презентује наша традиционална и културолошла баштина.

„Чланице нашег удружења годинама се боре да сачувамо традиционалне вредности јер верујемо да оне поново постају центар друштвених дешавања, јер све оно што је лепо, не може тек тако да ишчезне“, истиче председница Удружења. Удружење „Грандулички бисери“ добило је од месне заједнице простор, а Покрет Снага Србије јуче их је обрадовао и фрижидером и шпоретом који су им били баш потребни.

Драгомир Ј. Карић народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК нагласио је да је жена стуб породице и да ово Удружење свакодневно доказује да нису битне године, већ љубав, снага и воља.

„Овде смо пре свега због подршке овим изузетним и вредним женама. Жена је стуб породице и куће, а жене из овог удружења доказују и да године нису битне да бисте били успешни у послу, већ воља која је главни покретач у свему“, рекао је Драгомир Ј. Карић и додао да су сви уживали у дружењу, песми и ђаконијама које су жене из Удружења „Грандулички бисери“ припремиле.

На дружењу у Зрењанину присуствовало је око стотину људи који су уживали у наступу „Грандуличких бисера“ и Културно-уметничког друштва „Пионир“, и конзумирању чувене домаће штрудле.

Гости удружења били су јуче Мирко Стаменковић, члан преседништа и саветник председника Покрета Снага Србије Богољуб Карић, Марко Миљић, члан извршног одбора главног одбора Покрета Снага Србије Богољуб Карић, Милош Вучинић, председник надзорног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић и комерцијални директор БКГроуп, Смиљана Степић, координатор за ревизију и учлањавање на територији Србије, Драган Јовановић председник градског одбора Зрењанин, Божидар Дринић, председник одбора градског одбора Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК у Зрењанину, Раде Стајић, главни организатор свих акција Покрета Снага Србије у Зрењанину.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име