SRPSKA DELEGACIJA U BEČU: Ograničiti ulazak migranata na granicama Srbije sa Bugarskom i Makedonijom

0
2002

U Beču boravi delegacija u kojoj se nalazi 600 studenata iz Jagodine i drugih gradova koji studiraju u Jagodini, vaspitači iz jagodinskih vrtića, zdravstveni radnici, privrednici, narodni poslanici, političari. Na čelu naše delegacije je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, a u delegaciji su i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i narodni poslanik, Dragomir Karić, narodni poslanici Jedinstvene Srbije, Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić. Politički deo srpske delegacije primio je danas zamenik gradonačelnika Beča i zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus. Jedna od tema razgovora Markovića i Gudenusa bila je migrantska kriza.

“ Treba ograničiti ulazak migranata, ne na srpsko – mađarskoj ili srpsko – hrvatskoj granici, već na srpsko – makedonskoj i srpsko – bugarskoj granici “ , izjavio je Dragan Marković Palma. “ Pošto je Srbija tranzitna zemlja, tako će pomoći i Austriji. Srbiji u borbi sa prilivom migranata je potrebna dobra logistika i podrška Evropske unije“ rekao je Marković i pozvao na povećanje ekonomske saradnje Srbije i Austrije rekavši kako bi do kraja godine ona mogla dostići i milijardu evra kao i da Austrija treba da iskoristi Srbiju zbog dobrih odnosa koje ima sa Rusijom.
14939345_607404166109691_7572628314188044600_o

„Srbija je sada dobro mesto za investitore jer je u njoj u poslednje četiri godine primetna i politička i ekonomska stabilnost „, naglasio je predsednik Jedinstvene Srbije.

U delegaciji u Beču boravi i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i narodni poslanik Dragomir Karić koji je istakao da Jagodina zahvaljujući Markoviću ima velike šanse da postane kao Hong Kong. “ BK kompanija trenutno radi poslove na teritoriji bivšeg Sovjetskog saveza u vrednosti od 25 000 000 000 dolara “ , naglasio je Karić i pozvao austrijske privrednike, da zajedno sa srpskim, nastupaju na tim tržištima. “ Srbija je uvek bila most izmedju istoka i zapada i tako je i danas “ , rekao je Dragomir Karić.

Zamenik gradonačelnika Beča, Johan Gudenus, zahvalio je Draganu Markoviću Palmi na predlozima za ekonomsku saradnju i rekao kako bi se posle austrijskih izbora mogla organizovati privredna delegacija koja bi došla u Srbiju da izvidi poslovne prilike.

Što se migrantske krize tiče, Gudenus se saglasio sa Markovićem rekavši kako je u poslednjih godinu dana došlo do enormnog porasta kriminala a posebno do seksualnih napastvovanja žena i dece.

“ To je toliko eskaliralo da pojedini zvaničnici pozivaju žene da se noću ne kreću bez pratnje “ kazao je Gudenus

Gudenus je predložio da se u Jagodini održi čuveni Bečki bal, što je Marković prihvatio.

15003200_607404016109706_7870121789591757674_o

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime