СРПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У БЕЧУ: Ограничити улазак миграната на границама Србије са Бугарском и Македонијом

0
2252

У Бечу борави делегација у којој се налази 600 студената из Јагодине и других градова који студирају у Јагодини, васпитачи из јагодинских вртића, здравствени радници, привредници, народни посланици, политичари. На челу наше делегације је председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма, а у делегацији су и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и народни посланик, Драгомир Карић, народни посланици Јединствене Србије, Војислав Вујић и Ђорђе Косанић. Политички део српске делегације примио је данас заменик градоначелника Беча и заменик председника Слободарске партије Аустрије, Јохан Гуденус. Једна од тема разговора Марковића и Гуденуса била је мигрантска криза.

“ Треба ограничити улазак миграната, не на српско – мађарској или српско – хрватској граници, већ на српско – македонској и српско – бугарској граници “ , изјавио је Драган Марковић Палма. “ Пошто је Србија транзитна земља, тако ће помоћи и Аустрији. Србији у борби са приливом миграната је потребна добра логистика и подршка Европске уније“ рекао је Марковић и позвао на повећање економске сарадње Србије и Аустрије рекавши како би до краја године она могла достићи и милијарду евра као и да Аустрија треба да искористи Србију због добрих односа које има са Русијом.
14939345_607404166109691_7572628314188044600_o

„Србија је сада добро место за инвеститоре јер је у њој у последње четири године приметна и политичка и економска стабилност „, нагласио је председник Јединствене Србије.

У делегацији у Бечу борави и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и народни посланик Драгомир Карић који је истакао да Јагодина захваљујући Марковићу има велике шансе да постане као Хонг Конг. “ БК компанија тренутно ради послове на територији бившег Совјетског савеза у вредности од 25 000 000 000 долара “ , нагласио је Карић и позвао аустријске привреднике, да заједно са српским, наступају на тим тржиштима. “ Србија је увек била мост измедју истока и запада и тако је и данас “ , рекао је Драгомир Карић.

Заменик градоначелника Беча, Јохан Гуденус, захвалио је Драгану Марковићу Палми на предлозима за економску сарадњу и рекао како би се после аустријских избора могла организовати привредна делегација која би дошла у Србију да извиди пословне прилике.

Што се мигрантске кризе тиче, Гуденус се сагласио са Марковићем рекавши како је у последњих годину дана дошло до енормног пораста криминала а посебно до сексуалних напаствовања жена и деце.

“ То је толико ескалирало да поједини званичници позивају жене да се ноћу не крећу без пратње “ казао је Гуденус

Гуденус је предложио да се у Јагодини одржи чувени Бечки бал, што је Марковић прихватио.

15003200_607404016109706_7870121789591757674_o

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име