САСТАНАК СА ШЕФОМ БЕЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ *ВИДЕО

0
2157

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, разговарао је са председником Одбора за међународне послове града и покрајине Беч, Петером Флорианшичем. На овом састанку учествoвао је и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и народни посланик Драгомир Карић, као и више посланика српског парламента и чланови делегације.

“ У Србији је у току велики посао завршетка путне инфраструктуре што је веома битно за долазак инвеститора и отварање нових радних места. Путеви у Србији ускоро ће да личе на оне у Аустрији “ , изјавио је Марковић и позвао Аустрију да настави да подржава Србију на европском путу.

“ Ми желимо да сарађујемо још боље са Аустријом. Колико је Беч битан за нас говори и податак да од укупног броја српских студената који студирају у иностранству, њих 80 посто студира у Бечу “ казао је Марковић.

bec-4

Председник одбора за европске и међународне послове града и покрајине Беч Петер Флорианшич, казао је да Србија у Аустрији има искреног пријатеља. “ Ваша посета даје велике шансе продубљивању, како економских, тако и других, посебно културних односа Аустрије и Србије, као и Беча и Јагодине “ изјавио је Флориансич.

“ Ово су веома важни састанци јер су теме привреда и будућност “ , истакао је заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и народни посланик, Драгомир Карић.

“ За пројекат новог града у Белорусији „Минск вол“, у коме ће живети 70 000 људи, ја сам добио награду управо на Сајму у Бечу. Следи један велики пројекат под називом „Велики камен“ у Белорусији, у који су укључене кинеске компаније и кинеска развојна банка, а ради се о земљишту од 100 000 хектара, на коме треба да се гради и ето прилике и за српкске и аустријске привреднике “ , рекао је Драгомир Карић.

bec-3

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име