Амбасада Алжира прославила Национални празник! *ВИДЕО/ФОТО

0
2512


У елитном престоничком хотелу амбасада Републике Алжир у Србији прославила је Национални празник, дан када је пре 62 године започета борба за национално ослобођење Алжира од Француске колонизације.

„Имајући у виду начела и циљеве на којима се заснива акција покренута 1. новембра 1954. године било је принудно да независни Алжир одржи ослободилачке покрете у Африци и другде у свету, што је и даље један од темеља спољне политике“, истакао је амбасадор Алжира у Србији Абделхамид Шебшуб.

Амбасадор се захвалио свим присутним званицама и истакао да пријатељске везе између Алжира и Србије датирају још из времена када је Југославија пружала многоструку помоћ Алжиру у борби за слободу.

„На том односу и пријатељству темељи се и данас тесна билатерална сарадња између две земље“, изјавио је амбасадор Алжира у Србији Абделхамид Шебшуб.


Народни посланик и почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић је заједно са сином Симоном Де Карићем честитао празник амбасадору.

„Залагаћу се да се билатерални односи између две земље развијају у сваком погледу, алжирски и српски народ традиционално одржавају блиске и пријатељске односе, веже нас заједничка тежња за слободом одувек“, изјавио је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Свечаности је присуствовао и министар спољних послова Ивица Дачић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име