Ambasada Alžira proslavila Nacionalni praznik! *VIDEO/FOTO

0
2535


U elitnom prestoničkom hotelu ambasada Republike Alžir u Srbiji proslavila je Nacionalni praznik, dan kada je pre 62 godine započeta borba za nacionalno oslobođenje Alžira od Francuske kolonizacije.

„Imajući u vidu načela i ciljeve na kojima se zasniva akcija pokrenuta 1. novembra 1954. godine bilo je prinudno da nezavisni Alžir održi oslobodilačke pokrete u Africi i drugde u svetu, što je i dalje jedan od temelja spoljne politike“, istakao je ambasador Alžira u Srbiji Abdelhamid Šebšub.

Ambasador se zahvalio svim prisutnim zvanicama i istakao da prijateljske veze između Alžira i Srbije datiraju još iz vremena kada je Jugoslavija pružala mnogostruku pomoć Alžiru u borbi za slobodu.

„Na tom odnosu i prijateljstvu temelji se i danas tesna bilateralna saradnja između dve zemlje“, izjavio je ambasador Alžira u Srbiji Abdelhamid Šebšub.


Narodni poslanik i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić je zajedno sa sinom Simonom De Karićem čestitao praznik ambasadoru.

„Zalagaću se da se bilateralni odnosi između dve zemlje razvijaju u svakom pogledu, alžirski i srpski narod tradicionalno održavaju bliske i prijateljske odnose, veže nas zajednička težnja za slobodom oduvek“, izjavio je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Svečanosti je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime