Делегација министарства културе Белорусије у Србији! *ВИДЕО/ФОТО

0
2266


Почасни конзул Белорусије и председник посланичке групе пријатељства са Белорусијом Драгомир Ј. Карић састао се са делегацијом из Белорусије на челу са замеником министра културе Василијем Черником и амбасадором Белорусије у Србији Владимиром Николајевићем Чушевом.

„Наши народи су сродне душе, пријатељи. Веома нам је стало да организујемо Дане културе Републике Белорусије у Србији и обрнуто Дане Републике Србије у Белорусији. Видео сам овде велико богатсво у музејским експонатима, изузетне концертне активности, а такође постоје и бројни фестивали, изложбе, много тога што можемо међусобно да поделимо и разменимо. Такође, желим да напоменем да постоји одлична сарадња на хуманитарном плану која је веома важна и развијаће се и даље“, рекао је заменик министра културе Републике Белорусије Василиј Черник.

Састанку у почасном конзулату Белорусије у Србији претходио је сусрет делегације Белорусије са Министарством културе и информисања Србије, где је предложен нацрт програма сарадње у области културе до 2019. године.

„Врло динамично се развијају везе у свим правцима између Србије и Белорусије, све чешће се састају делегације и преговора се о свим областима сарадње. Презадовољан сам свиме што смо до сада постигли, а посебно привредном сарадњом две земље“, истакао је почасни конзул Белорусије у Србији Драгомир Ј. Карић.

Сарадња између две земље ће наставити да се развија у свим областима, оценио је амбасадор Белорусије у Србији Владимир Николајевич Чушев.

„Размењиваћемо постакве, сарађиваће библиотеке, пре свега Народна библиотека, музеји, филхармонија, размењиваћемо искуства у области културе и информисања на свим нивоима“, изјавио је амбасадор Белорусије у Србији Владимир Николајевич Чушев.

Делегацију из Белорусије поздравила је и народна посланица и почасни конзул Републике Казахстан у Србији, Миланка Карић. А почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић је након састанка у почасном конзулату Белорусије у Србији, показао делегацији и изложбу „Конекција“ у галерији Прогрес, која ће бити отворена до 13. новембра, а на којој су приказани заједнички радови и стваралаштво српских и руских архитеката и урбаниста.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име