Delegacija ministarstva kulture Belorusije u Srbiji! *VIDEO/FOTO

0
2251


Počasni konzul Belorusije i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Belorusijom Dragomir J. Karić sastao se sa delegacijom iz Belorusije na čelu sa zamenikom ministra kulture Vasilijem Černikom i ambasadorom Belorusije u Srbiji Vladimirom Nikolajevićem Čuševom.

„Naši narodi su srodne duše, prijatelji. Veoma nam je stalo da organizujemo Dane kulture Republike Belorusije u Srbiji i obrnuto Dane Republike Srbije u Belorusiji. Video sam ovde veliko bogatsvo u muzejskim eksponatima, izuzetne koncertne aktivnosti, a takođe postoje i brojni festivali, izložbe, mnogo toga što možemo međusobno da podelimo i razmenimo. Takođe, želim da napomenem da postoji odlična saradnja na humanitarnom planu koja je veoma važna i razvijaće se i dalje“, rekao je zamenik ministra kulture Republike Belorusije Vasilij Černik.

Sastanku u počasnom konzulatu Belorusije u Srbiji prethodio je susret delegacije Belorusije sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije, gde je predložen nacrt programa saradnje u oblasti kulture do 2019. godine.

„Vrlo dinamično se razvijaju veze u svim pravcima između Srbije i Belorusije, sve češće se sastaju delegacije i pregovora se o svim oblastima saradnje. Prezadovoljan sam svime što smo do sada postigli, a posebno privrednom saradnjom dve zemlje“, istakao je počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić.

Saradnja između dve zemlje će nastaviti da se razvija u svim oblastima, ocenio je ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Nikolajevič Čušev.

„Razmenjivaćemo postakve, sarađivaće biblioteke, pre svega Narodna biblioteka, muzeji, filharmonija, razmenjivaćemo iskustva u oblasti kulture i informisanja na svim nivoima“, izjavio je ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Nikolajevič Čušev.

Delegaciju iz Belorusije pozdravila je i narodna poslanica i počasni konzul Republike Kazahstan u Srbiji, Milanka Karić. A počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić je nakon sastanka u počasnom konzulatu Belorusije u Srbiji, pokazao delegaciji i izložbu „Konekcija“ u galeriji Progres, koja će biti otvorena do 13. novembra, a na kojoj su prikazani zajednički radovi i stvaralaštvo srpskih i ruskih arhitekata i urbanista.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime