SASTANAK SA ŠEFOM BEČKE DIPLOMATIJE *VIDEO

0
2177

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, razgovarao je sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove grada i pokrajine Beč, Peterom Florianšičem. Na ovom sastanku učestvovao je i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i narodni poslanik Dragomir Karić, kao i više poslanika srpskog parlamenta i članovi delegacije.

“ U Srbiji je u toku veliki posao završetka putne infrastrukture što je veoma bitno za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta. Putevi u Srbiji uskoro će da liče na one u Austriji “ , izjavio je Marković i pozvao Austriju da nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu.

“ Mi želimo da sarađujemo još bolje sa Austrijom. Koliko je Beč bitan za nas govori i podatak da od ukupnog broja srpskih studenata koji studiraju u inostranstvu, njih 80 posto studira u Beču “ kazao je Marković.

bec-4

Predsednik odbora za evropske i međunarodne poslove grada i pokrajine Beč Peter Florianšič, kazao je da Srbija u Austriji ima iskrenog prijatelja. “ Vaša poseta daje velike šanse produbljivanju, kako ekonomskih, tako i drugih, posebno kulturnih odnosa Austrije i Srbije, kao i Beča i Jagodine “ izjavio je Floriansič.

“ Ovo su veoma važni sastanci jer su teme privreda i budućnost “ , istakao je zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i narodni poslanik, Dragomir Karić.

“ Za projekat novog grada u Belorusiji „Minsk vol“, u kome će živeti 70 000 ljudi, ja sam dobio nagradu upravo na Sajmu u Beču. Sledi jedan veliki projekat pod nazivom „Veliki kamen“ u Belorusiji, u koji su uključene kineske kompanije i kineska razvojna banka, a radi se o zemljištu od 100 000 hektara, na kome treba da se gradi i eto prilike i za srpkske i austrijske privrednike “ , rekao je Dragomir Karić.

bec-3

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime