БОГОЉУБ КАРИЋ: Треба да будемо срећни, Трамп има велике симпатије према Србији и Русији

0
2162


Бизнисмен Богољуб Карић поводом победе Доналда Трампа на америчким председничким изборима рекао је да Србија треба да буде срећна, јер је на чело САД-а коначно дошао човек који има најбоље намере према Србији.

„Треба сви да будемо срећни јер Трамп добро познаје Србе и има највећу жељу да са Србијом и Русијом направи најбоље односе. Трамп види Вашингтон, Москву и Берлин као нову политику која треба да ојача економску позицију Америке и да је врати на прави пут“, рекао је Карић у директном укључењу у Јутарњи програм ТВ Пинк.

Он је навео да је Трамп нека врста хитне помоћи и спас за Америку, која већ две деценије економски тоне.

„Политика бивших америчких политичара била је да авионима, тенковима и ратовима освајају територије и тржишта. Трампова визија и филозофија су другачије, да све ради интеграцијом и пословном сарадњом са другим државама и да тако економски ојача Америку и врати је у економски центар света“, нагласио је Карић додајући да је мир циљ новог америчког председника.

Како каже, Трамп ће водити политику која је у интересу Америке али и целог света, што ће бити огромна промена за Америку коју је захватила жабокречина с једном постојаном политиком која се води скоро три деценије.

„Трамп треба то да промени, што неће бити уопште лако и просто. Амерички систем и бирократија су толико јаки и чврсти да председнику неће бити лако да измени кључне ствари“, рекао је Карић.

Према његовим речима, Србија треба да искористи огромну шансу да оствари добар и близак контакт с Трампом, пре него његову политику уобличе и пробају да блокирају његове нове акције.

„Трамп има велике симпатије и према Русији као стратешком партнеру што до сада америчка политика није имала, већ је народ плашила да је Русија зло, које хоће да уништи Америку. Сада се појавио човек који говори потпуно другачије. Оваква политика је непозната америчком народу и политици јер они имају другачији ситем који постоји деценијама“, завршио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име