Богољуб J. Карић: И ја сам заслужан за Трампову победу

0
2293

https://rs.sputniknews.com/intervju/201611091108791896-karic-Tramp-pobeda/

Планирам ускоро да се састанем са новим америчким председником, јер било би потпуно сулудо да не искористим позицију коју имам, рекао је за Спутњик бизнисмен Богољуб Карић и додао да је Трамп харизматичан човек са визијом.

Богољуб Карић се са Доналдом Трампом упознао почетком деведесетих година када је правио „Таџ Махал“, једну од највећих коцкарница у Атлантик Ситију. Каже да га познаје веома добро, а да су се последњи пут видели пре две године иако међувремено пословно сарађују.

„Сви људи попут њега су мање-више слични. И поред тога што је у животу имао и падове и успехе остао је харизматичан човек са визијом. После немилих догађаја стајао је на ноге и дизао се као феникс из пепела. Најважније је да је Америка добила једног здравог, прагматичног и упорног човека, који има жељу да промени систем, који већ читав век царује не само Америком, него и целим светом“, каже Карић за Трампа.

Карић тврди да се у Америци говори о некој лажној демократији, правима човека којих нема, али да је заправо главна стратегија глобализација, коју развија „Комитет 300“.

Тај комитет доводи свет у хаос и пакао, намеће своју политику бомбардовањем држава са жељом да се прошири и на Русију, каже Карић и додаје да ће тај систем политичког рада америчких јастребова бити стопиран доласком Трампа на власт.

Он напомиње да је кроз два-три писма саветовао Трампа да Америка може и даље да буде велика економска сила и да има утицај у свету, али не освајањем територија тенковима и авионима, већ са интеграцијом држава.

„У Трампу видим човека који је спреман да руши границе и посебно ме радује што има жељу да се састане и упозна са председником Русије Владимиром Путином и да посети Москву. Не могу данас САД да буду важна сила, као ни Кина ни Индија, без Русије. Да смо добили Хилари Клинтон за председницу, коју такође познајем веома добро, јер сам био више пута код ње кући, ми бисмо добили једну острашћену политику, која поробљава читаве народе. Очекујем да ће Трамп да направи нови мост и да ће осовина Москва-Вашингтон-Берлин ојачати, јер су то три земље које могу да створе мир и стабилност у свету. Мислим да ћемо ускоро имати фантастичан тим којем сви треба да се радујемо.“

Утицај Трампове победе на Србију

Богољуб Карић сматра да наши политичари сада имају величанствену шансу и да морају највише за годину дана да ступе у контакт са Трампом, да траже помоћ за политику очувања територије, заустављања политике уништавања и свођења Србије на Београдски пашалук са четири милиона становника, како су планирале Америка и Западна Европа.

„Јасна је подела Србије на четири државе, то није никаква тајна, а главни циљ је да се то заустави. Трамп ће то моћи само ако званичан Београд има добру реакцију. Ми имамо његову потпуну подршку, он је то чак најавио у својој кампањи, да се мора преиспитати питање независног Косова. Значи да види где то води. Главно је сада да наши политичари зауставе албанске, косовске, словеначке, македонске и хрватске лобисте у Вашингтону.“

„Њихов једини циљ је да Србија буде слаба, разбијена и против Русије. Наш лоби мора више да ради. Ја могу да седнем са Трампом, ја могу да седнем са Путином, да договорим и објасним шта је истина и шта је најбоље. То раде и лоби групе, седе и окружују њихове кабинете, њихове људе, саветују, предлажу, и на крају имате плус или минус.“

Карић каже да Србија сада има фантастичну позицију, „јер нам Русија пуно помаже“.

„Захваљујући овој власти, Александру Вучићу, имамо лидерску позицију у региону, дигли смо се мало на колена и сада нам само треба да нас не дирају, да нас пусте да се нормално развијамо у границама у којим се налазимо“, каже Карић.

Он за Спутњик тврди да је већ послао честитку новом америчком председнику и да свакако планира да се у скорије време састане са њим.

„Наравно да се припремам за тај сусрет, јер било би потпуно сулудо да не искористим позицију коју имам. Прво, ја очекујем да ће државни секретар бити такође наш пријатељ, мој пријатељ, који је раније био на високој функцији у Америци. Нећу сада да говорим о имену, ако се деси онда имамо велику шансу.“

Карић у полушали каже да је у овој кампањи Трамп ипак послушао понеки његов савет

„За Трампову победу имају заслуге и Богољубови ланци и катанци и Богољубова салата и све заједно“, закључује Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име