Srbija je ostala bez iskrenog prijatelja / Poslanik Karić se upisao u knjigu žalosti povodom smrti predsednika Tunisa

0
2618

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Tunisom pri Narodnoj skupštini Srbije i predsednik Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva, upisao se u knjigu žalosti povodom smrti predsednika Tunisa Beži Kaida Esebsija.

On je izrazio iskreno saučešće porodici i narodu Tunisa uz poruku da je Srbija ostala bez iskrenog prijatelja i da ćemo zauvek pamiti plemenita dela koja su učinjenina za bratski srpski narod.

– Prijateljstvo Tunisa i Srbije je najbolji primer svima u svetu kako mogu sarađivati dva naroda različitih religija i običaja – napisao je između ostalog Dragomir J. Karić.

U knjigu žalosti, koja će u rezidenciji ambasadora Tunisa u Beogradu biti otvorena do petka, on se upisao i u ime Bogoljuba Karića, predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK, i narodne poslanice Milanke Karić. Poslednji pozdrav prvom demokratski izabranom predsedniku Tunisa uputili su i članovi Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva na čijem je čelu narodni poslanik Dragomir J. Karić, predstavnici Karić fondacije, BK televizije, narodni poslanik Ljubiša Stojimirović, ambasador Palestine Muhamed Nabhan, pripadnici tunižanske zajednice u Srbiji i mnogi poštovaoci te prijateljske afričke zemlje za koju nas vežu bliski odnosi još iz vremena Prvog svestkog rata kada je nesebično pomogla da se 52.000 iscrpljenih srpskih vojnika opravi nakon Albanske golgote. Nažalost, na tlu Tunisa ostalo je 3.500 srpskih grobova, o kojima tunižanska Vlada s pijetetom vodi računa.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime