Србија је остала без искреног пријатеља / Посланик Карић се уписао у књигу жалости поводом смрти председника Туниса

0
2646

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства са Тунисом при Народној скупштини Србије и председник Удружења српско-тунижанског пријатељства, уписао се у књигу жалости поводом смрти председника Туниса Бежи Каида Есебсија.

Он је изразио искрено саучешће породици и народу Туниса уз поруку да је Србија остала без искреног пријатеља и да ћемо заувек памити племенита дела која су учињенина за братски српски народ.

– Пријатељство Туниса и Србије је најбољи пример свима у свету како могу сарађивати два народа различитих религија и обичаја – написао је између осталог Драгомир Ј. Карић.

У књигу жалости, која ће у резиденцији амбасадора Туниса у Београду бити отворена до петка, он се уписао и у име Богољуба Карића, председника Покрета Снага Србије – БК, и народне посланице Миланке Карић. Последњи поздрав првом демократски изабраном председнику Туниса упутили су и чланови Удружења српско-тунижанског пријатељства на чијем је челу народни посланик Драгомир Ј. Карић, представници Карић фондације, БК телевизије, народни посланик Љубиша Стојимировић, амбасадор Палестине Мухамед Набхан, припадници тунижанске заједнице у Србији и многи поштоваоци те пријатељске афричке земље за коју нас вежу блиски односи још из времена Првог свестког рата када је несебично помогла да се 52.000 исцрпљених српских војника оправи након Албанске голготе. Нажалост, на тлу Туниса остало је 3.500 српских гробова, о којима тунижанска Влада с пијететом води рачуна.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име