Slovačka obeležila Nacionalni praznik

0
2151

Ambasadorka Slovačke u Beogradu Dagmar Repčekova  priredila je prijem povodom Dana ustavnosti te zemlje, kojem su među ostalim zvanicama prisustvovali predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar bez portfelja Jadranka Joksimović, narodni poslanici i mnoge druge ugledne ličnosti iz javnog života Srbije.Prijemu u Ambasadi Slovačke prisustvovao je veliki broj pripadnika diplomatskog kora kao i član IOGO Pokreta SNAGA SRBIJE-BK Miloš Vučinić.

Odnosi između Srbije i Slovačke uvek su bili dobri i prijateljski, rekla je Repčekova obraćajući se zvanicama nakon intoniranja Slovačke i Srpske himne.

Ambasadorka Slovačke je izjavila da će Evropska unija nastaviti proces proširenja. Ona očekuje da do kraja slovačkog predsedavanja Srbija otvori poglavlja 25 i 26. Kako je rekla, za ta poglavlja postoji uslovljavanje Srbije a to je nastavak uspešnog dijaloga Beograda i Prištine.

Ona je naglasila i da je Slovačka spremna da Srbiji u procesu pridruživanja EU pomogne svojim iskustvima u bilo kojoj oblasti.

Pozdravivši slovačku nacionalnu manjinu koja u Srbiji, kako je rekla, živi već više od 260 godina o čemu svedoči naivna umetnost u Kovačici, Repčekova  je istakla da je ta nacionalna manjina veoma dobro integrisana u našoj zemlji, što je „čini ponosnom“.

Govoreći o članstvu Slovačke u EU i NATO-u, koje je stekla 2004. godine, ona je istakla da je priča o evroatlantskim integracijama Slovačke veoma uspešna.

viber-image

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime