Словачка обележила Национални празник

0
2149

Амбасадорка Словачке у Београду Дагмар Репчекова  приредила је пријем поводом Дана уставности те земље, којем су међу осталим званицама присуствовали председница Народне скупштине Маја Гојковић, министар без портфеља Јадранка Јоксимовић, народни посланици и многе друге угледне личности из јавног живота Србије.Пријему у Амбасади Словачке присуствовао је велики број припадника дипломатског кора као и члан ИОГО Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Милош Вучинић.

Односи између Србије и Словачке увек су били добри и пријатељски, рекла је Репчекова обраћајући се званицама након интонирања Словачке и Српске химне.

Амбасадорка Словачке је изјавила да ће Европска унија наставити процес проширења. Она очекује да до краја словачког председавања Србија отвори поглавља 25 и 26. Како је рекла, за та поглавља постоји условљавање Србије а то је наставак успешног дијалога Београда и Приштине.

Она је нагласила и да је Словачка спремна да Србији у процесу придруживања ЕУ помогне својим искуствима у било којој области.

Поздравивши словачку националну мањину која у Србији, како је рекла, живи већ више од 260 година о чему сведочи наивна уметност у Ковачици, Репчекова  је истакла да је та национална мањина веома добро интегрисана у нашој земљи, што је „чини поносном“.

Говорећи о чланству Словачке у ЕУ и НАТО-у, које је стекла 2004. године, она је истакла да је прича о евроатлантским интеграцијама Словачке веома успешна.

viber-image

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име