Парламентарни избори у Белорусији протичу организовано – међународни посматрач

0
2013

a_dragomir_karich_390x254Такво мишљење је новинарима пренео међународни посматрач, члан парламента Републике Србије, Драгомир Карић

Избори за представнички дом Народне скупштине Републике Белорусије протичу организовано, културно и празнично. Такво мишљење је новинарима пренео међународни посматрач, члан парламента Републике Србије, Драгомир Карић, преноси портал http://www.soyuz.by/news/geopolitics/28959.html

„Желим да укажем, пре свега, на висок одзив бирача: гласачке кутије су препуне. Људи долазе на бирачка места породично. Оно што се , на пример, сада не може видети у Србији. Они бирају своју будућност, не гласају за себе, него за децу, коју су довели да виде изборе. На свим бирачким местима се осећа празнично расположење „- рекао је Драгомир Карић.

Посматрач је такође истакао да се предизборна кампања одвија без проблема: он нема ниједну примедбу: „Ја сам такође питао своје колеге, међународне и белоруске посматраче, да ли су им се појавила нека спорна питања. Нису, све је сјајно, „- рекао је представник Србије.

Драгомир Карић је говорио и о сарадњи између Белорусије и Републике Србије. Народна дипломатија између две земље је забележила снажан раст политичких односа: редовно се одвијају сусрети, званичне посете, укључујући и оне на највишем нивоу. Председници Белорусије и Србије су се званично сусретали шест пута, а активно комуницирају и министри из свих ресора. „У понедељак нам долази велика белоруска делегација, на челу са првим замеником министра пољопривреде. То је веома важно како за Србију, тако и за Белорусију „, – рекао је посланик.

Према његовим речима, између две земље се у овом тренутку одвија уска сарадња у области трговине: „Ми купујемо тролејбусе, трамваје, аутобусе, камионе, тракторе БЕЛАЗ. Србија такође испоручује опрему и пољопривредне производе, којих нема у Белорусији. “

У протеклој години, према белоруској статистици, робна размена је износила око 300 милиона долара. На састанку у Београду, шефови две државе су поставили задатак да се робна размена повећа на 500 милиона долара. „Мислим да ћемо премашити ту цифру,“ – рекао је Драгомир Карић.

Сарадња између Белорусије и Србије је активна и у области културе: белоруски уметници и и музичари наступају на подијумима у обе земље. Узгред, 19. октобра ове године, оркестар белоруске државне филхармоније ће наступити на Дану ослобођења Београда.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име