Slavlje ambasade Tunisa

0
2495

Svečanim prijemom u hotelu Hajat ambasador Tunisa u Beogradu Majid Hamlaoui sa svojim gostima obeležio je 58.-u godišnjicu nezavisnosti Tunisa.

Kako je u pozdravnom govoru rekao ambasador Tunisa, nacionalni praznik ove godine pada u vreme dva značajna događaja za istoriju ove države. Pre samo dve nedelje u Tunisu je održan referendum na kojem je potvrđen novi ustav države a Tunis je, u isto vreme, prvi put posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Poseta predsednika Nikolića Tunisu koji je između ostalog, tokom boravka u toj zemlji, položio vence i na spomenik srpskim vojnicima u Bizerti i Menzel Kurigibi ostaće upamćena. Prema rečima ambasadora Hamlaouia , pre svega, ova poseta je „zapečatila“ dobre bilateralne odnose naše dve države.

Ambasador Tunisa na prijemu je gostima, a posebno ambasadoru Alžira Abdelkader Mesdoui, priredio iznenađenje jer je u njegovu čast, povodom rođendana, presečena još jedna slavljenička torta. Rođendansku tortu sekli su svi prijatelji ambasadora Tunisa i Alžira a među njim a i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime