Славље амбасаде Туниса

0
2558

Свечаним пријемом у хотелу Хајат амбасадор Туниса у Београду Мајид Хамлаоуи са својим гостима обележио је 58.-у годишњицу независности Туниса.

Како је у поздравном говору рекао амбасадор Туниса, национални празник ове године пада у време два значајна догађаја за историју ове државе. Пре само две недеље у Тунису је одржан референдум на којем је потврђен нови устав државе а Тунис је, у исто време, први пут посетио председник Србије Томислав Николић.

Посета председника Николића Тунису који је између осталог, током боравка у тој земљи, положио венце и на споменик српским војницима у Бизерти и Мензел Куригиби остаће упамћена. Према речима амбасадора Хамлаоуиа , пре свега, ова посета је „запечатила“ добре билатералне односе наше две државе.

Амбасадор Туниса на пријему је гостима, а посебно амбасадору Алжира Абделкадер Месдоуи, приредио изненађење јер је у његову част, поводом рођендана, пресечена још једна слављеничка торта. Рођенданску торту секли су сви пријатељи амбасадора Туниса и Алжира а међу њим а и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име