Посета Пчињском округу

0
2293

Представници Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, Велибор Стевић, председник Градског одбора Београда и Благица Костић, координатор Извршног одбора Главног одбора провели су дан у разговору са страначким представницима и грађанима Пчињског округа.

Свеједно је да ли сте у Бујановцу, Врању или Владичином Хану, свуда је исти проблем: незапосленост, живот на улици и све теже преживљавање.

У Бујановцу је наизглед све у реду само у строгом центру варошице. Чим скренете у неку од споредних улица, варошица се претвара у једну велику уличну пијацу, где свако продаје оно што мора или мисли да му не треба, углавном старе  коришћене ствари, од ципела, одеће, до старих електричних апарата. Децу треба сваког дана нахранити и послати у школу. Љиљана Ђосић је однедавно преузела организовање Покрета у Бујановцу и за кратко време је заједно са Љубишом Младеновићем, успела да анимира велики број присталица. Као највећи проблем она наводи незапосленост и очекује што скорији повратак лидера Покрета, како би се ухватио у коштац са овом српском „рак раном“.

У Владичином Хану  организацију Покрета води један од оснивача Мирољуб Ђокић, тренутно члан општинског Већа. Покрет СНАГА СРБИЈЕ –БК Владичин Хан је на протеклим изборима имао активно учешће у изборној кампањи Српске напредне странке и био одговоран за четири месне заједнице у којима је СНС имала изборни резултат преко 50% освојених гласова.

DSC_1036По Ђокићевим речима, у Владичином Хану су највећи проблем незапосленост и сиромаштво. „Све је чешћи случај да родитељи својој деци књиге за школу не могу да купе, и да их шаљу гладне, голе и босе у школу. Многи су одавно дотакли дно сиромаштва. Све стоји и у овом граду мало ко за себе може рећи да је „радник производње“. На жалост, претходне власти су протерале нашег лидера Богољуба Карића, човека који у овом тренутку упошљава хиљаде Руса, Белоруса, Румуна, Украинаца, али не Срба, јер му то не дају. Свуда је том човеку дозвољено да ради и гради, само су му врата Србије затворена. Надам се да ће нова Влада, влада чији ће премијер бити Алекдандар Вучић, створити услове за фер суђење нашем лидеру, како би му се што пре омогућило да ради и на ове просторе доведе што већи број инвеститора. Својевремено је Богољуб желео да помогне нашем „Делишесу“ али му то нису дозволили. Када је хтео да организује да наши грађевински радници иду на његова градилишта, рекли су да ни то не може. Надам се да ће ово ускоро бити прошлост и да за нас долазе бољи дани, истакао је на крају разговора Мирољуб Ђокић и закључио да има милијардуипетстохиљада разлога да се лидер Покрета врати, таман за колико је евра продат Мобтел који је подигао, а које су они који су себе називали демократама проћердали.

У наставку посете Пчињском округу Стевић и Костићева су посетили Врање, где су разговарали са донедавним председником Градског одбора Врања Ненадом Ордићем о политичким приликама у овом граду.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име