Poseta Pčinjskom okrugu

0
1553

Predstavnici Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, Velibor Stević, predsednik Gradskog odbora Beograda i Blagica Kostić, koordinator Izvršnog odbora Glavnog odbora proveli su dan u razgovoru sa stranačkim predstavnicima i građanima Pčinjskog okruga.

Svejedno je da li ste u Bujanovcu, Vranju ili Vladičinom Hanu, svuda je isti problem: nezaposlenost, život na ulici i sve teže preživljavanje.

U Bujanovcu je naizgled sve u redu samo u strogom centru varošice. Čim skrenete u neku od sporednih ulica, varošica se pretvara u jednu veliku uličnu pijacu, gde svako prodaje ono što mora ili misli da mu ne treba, uglavnom stare  korišćene stvari, od cipela, odeće, do starih električnih aparata. Decu treba svakog dana nahraniti i poslati u školu. Ljiljana Đosić je odnedavno preuzela organizovanje Pokreta u Bujanovcu i za kratko vreme je zajedno sa Ljubišom Mladenovićem, uspela da animira veliki broj pristalica. Kao najveći problem ona navodi nezaposlenost i očekuje što skoriji povratak lidera Pokreta, kako bi se uhvatio u koštac sa ovom srpskom „rak ranom“.

U Vladičinom Hanu  organizaciju Pokreta vodi jedan od osnivača Miroljub Đokić, trenutno član opštinskog Veća. Pokret SNAGA SRBIJE –BK Vladičin Han je na proteklim izborima imao aktivno učešće u izbornoj kampanji Srpske napredne stranke i bio odgovoran za četiri mesne zajednice u kojima je SNS imala izborni rezultat preko 50% osvojenih glasova.

DSC_1036Po Đokićevim rečima, u Vladičinom Hanu su najveći problem nezaposlenost i siromaštvo. „Sve je češći slučaj da roditelji svojoj deci knjige za školu ne mogu da kupe, i da ih šalju gladne, gole i bose u školu. Mnogi su odavno dotakli dno siromaštva. Sve stoji i u ovom gradu malo ko za sebe može reći da je „radnik proizvodnje“. Na žalost, prethodne vlasti su proterale našeg lidera Bogoljuba Karića, čoveka koji u ovom trenutku upošljava hiljade Rusa, Belorusa, Rumuna, Ukrainaca, ali ne Srba, jer mu to ne daju. Svuda je tom čoveku dozvoljeno da radi i gradi, samo su mu vrata Srbije zatvorena. Nadam se da će nova Vlada, vlada čiji će premijer biti Alekdandar Vučić, stvoriti uslove za fer suđenje našem lideru, kako bi mu se što pre omogućilo da radi i na ove prostore dovede što veći broj investitora. Svojevremeno je Bogoljub želeo da pomogne našem „Delišesu“ ali mu to nisu dozvolili. Kada je hteo da organizuje da naši građevinski radnici idu na njegova gradilišta, rekli su da ni to ne može. Nadam se da će ovo uskoro biti prošlost i da za nas dolaze bolji dani, istakao je na kraju razgovora Miroljub Đokić i zaključio da ima milijarduipetstohiljada razloga da se lider Pokreta vrati, taman za koliko je evra prodat Mobtel koji je podigao, a koje su oni koji su sebe nazivali demokratama proćerdali.

U nastavku posete Pčinjskom okrugu Stević i Kostićeva su posetili Vranje, gde su razgovarali sa donedavnim predsednikom Gradskog odbora Vranja Nenadom Ordićem o političkim prilikama u ovom gradu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime