Ambasador Republike Koreje priredio večeru za narodne poslanike
SARADNJA SA JUŽNOM KOREJOM UZ NOVE TEHNOLOGIJE DONOSI I ARMIJU TURISTA

0
3068

U znak zahvalnosti za, kako je istaknuto, odličnu saradnju u proteklom periodu i unapređenje odnosa između dve države, ambasador Republike Koreje Čoe Hjong-čan priredio je u svojoj rezidenciji večeru u čast članova Poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Republike Koreje pri Narodnoj skupštini.

Svečanosti su uz narodne poslanike Ljubicu Mrdaković Todorović, kao predsednicu grupe prijateljstva, Jadranku Jovanović i Dragomira J. Karića, prisustvovali i Dubravka Filopovski, zamenica predsednika skupštinskog Odbora za spoljne poslove i Stanko Blagojević, načelnik Odeljenja za spoljne poslove.

Ambasador Čoe Hjong-čan je istakao da su se simbolično okupili na važan datum za njegovu zemlju kada se obeležava Dan ustavnosti i izrazio uverenje da će saradnja biti još dinamičnija i delotvornija. Podsetio je na nedavni izuzetan prijem predstavnika najboljih kompanija iz Južne Koreje koje dominiraju u oblasti građevinarstva i poljoprivrede i njihovu nameru za intenzivnijim ulaganjem u Srbiji.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić je ukazao na značaj saradnje sa tom dalekoistočnom državom, koja je ostvarila vrtloglav privredni, tehnološki i industrijski razvoj.
– Kao što je i predsednik Aleksandar Vučić u više navrata izjavio, Republika Koreja je pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva. On je ukazao i na to da je uz privlačenje korejskih investitora veoma važan segment i privlačenje turista, jer godišnje skoro 20 miliona stanovnika te zemlje putuje u inostranstvo.

Ambasador je najavio dolazak visoke delegacije u oktobru kada se u Beogradu održava Sajam pametnih tehnologija. To će biti odlična prilika za povezivanje sa njihovim firmama koje su u samom vrhu IT sektora i ujedno postavljanje Srbije kao potencijalnog partnera na tlu Evrope za njihovo dalje širenje, jer imamo obrazovane i vredne ljude kao i mogućnost izgradnje najsavremenijih fabrika – naglasio je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime