Амбасадор Републике Кореје приредио вечеру за народне посланике
САРАДЊА СА ЈУЖНОМ КОРЕЈОМ УЗ НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ДОНОСИ И АРМИЈУ ТУРИСТА

0
3091

У знак захвалности за, како је истакнуто, одличну сарадњу у протеклом периоду и унапређење односа између две државе, амбасадор Републике Кореје Чое Хјонг-чан приредио је у својој резиденцији вечеру у част чланова Посланичке групе пријатељства Србије и Републике Кореје при Народној скупштини.

Свечаности су уз народне посланике Љубицу Мрдаковић Тодоровић, као председницу групе пријатељства, Јадранку Јовановић и Драгомира Ј. Карића, присуствовали и Дубравка Филоповски, заменица председника скупштинског Одбора за спољне послове и Станко Благојевић, начелник Одељења за спољне послове.

Амбасадор Чое Хјонг-чан је истакао да су се симболично окупили на важан датум за његову земљу када се обележава Дан уставности и изразио уверење да ће сарадња бити још динамичнија и делотворнија. Подсетио је на недавни изузетан пријем представника најбољих компанија из Јужне Кореје које доминирају у области грађевинарства и пољопривреде и њихову намеру за интензивнијим улагањем у Србији.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић је указао на значај сарадње са том далекоисточном државом, која је остварила вртлоглав привредни, технолошки и индустријски развој.
– Као што је и председник Александар Вучић у више наврата изјавио, Република Кореја је прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва. Он је указао и на то да је уз привлачење корејских инвеститора веома важан сегмент и привлачење туриста, јер годишње скоро 20 милиона становника те земље путује у иностранство.

Амбасадор је најавио долазак високе делегације у октобру када се у Београду одржава Сајам паметних технологија. То ће бити одлична прилика за повезивање са њиховим фирмама које су у самом врху ИТ сектора и уједно постављање Србије као потенцијалног партнера на тлу Европе за њихово даље ширење, јер имамо образоване и вредне људе као и могућност изградње најсавременијих фабрика – нагласио је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име