Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko ugostio narodnog poslanika Dragomira J. Karića

0
1679

Rusija ima većinu u skupštini Srbije

Diplomatski izaslanik Ruske Federacije u Beogradu istakao je da su strateški odnosi dve države koje neguju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na visokom nivou, da ima prostora za njihovo proširenje i da je veoma važno imati prijatelje kao što je porodica Karić koja voli Srbiju, zna Rusiju i shvata šta je uzajamni interes

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko ugostio je narodnog poslanika Dragomira J. Karića i Simona Dragomira Karića, odbornika u Skupštini Grada Beograda.

Bliski odnosi porodice Karić s Rusijom traju više od 40 godina, još iz vremena kada su svoj privatni biznis proširili na Sovjetski Savez i kada je Mihail Gorbačov na principima njihovog modela poslovanja pokrenuo čuvenu perestrojku. Ovaj srdačni susret upriličen u ruskoj ambasadi u Beogradu dokaz je da se te čvrste veze i nadalje razvijaju i da su svojom snagom i uspešnošću velika potpora strateškim odnosima između Srbije i Ruske Federacije koje su uspešno postavili i neguju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Upravo u skladu sa svim izrečenim, Dragomir J. Karić je svom domaćinu darovao knjigu simboličnog naziva „Putin, snaga Rusije“, koju je napisao sa bratom Bogoljubom J. Karićem, čije je pozdrave preneo ambasadoru kao i pozdrave svoje snaje Milanke Karić, narodne poslanice, sa kojom se u Narodnoj skupštini Srbije intenzivno zalaže za širenje saradnje sa Ruskom Federacijom na svim poljima.

Uputio je zahvalnost i svoje majke mati Angeline, monahinje u Pećkoj patrijaršiji, ukazavši mu da je ona veoma vezana za Rusiju i da je sve potomke odgajala u duhu bratske pravoslavne povezanosti dva naroda, srpskog i ruskog.

Ambasador Bocan-Harčenko naglasio je da mu je veoma drago što njegova zemlja za prijatelje ima jednu takvu porodicu kao što su Karići i da je zahvalan na svemu što oni čine da strateško partnerstvo dve države bude upotpunjeno u svim segmentima.

– Porodica Karić daje najveći mogući doprinos razvoju naših odnosa, koji su na dosta visokom nivou. Ali možemo ići dalje i tražiti i koristiti više mogućnosti u sferi politike, u ekonomski, kulturnim, humanitarnim odnosima… Braća Karić su poznati u Rusiji i za razvoj naših odnosa veoma važni su takvi ljudi kao što su Karići koji se aktivno, još jednom ponavljam, zalažu se za razvoj naših odnosa. Oni vole Srbiju, oni znaju Rusiju i znaju šta je uzajamni interes – podvukao je ambasador Ruske Federacije.

 

Dragomir J. Karić je zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da diplomatski odnosi između dve zemlje sežu mnogo dublje u prošlost nego što se zvanično navodi da traju 180 godina, rekavši da postoje pisana dokumenta koja potvrđuju da povezanost dva naroda datira 1.000 godina unazad.

– Parlamentarna grupa prijateljstva sa Rusijom pri Narodnoj skupštini Srbije, u kojoj sam zamenik predsednika, najbrojnija je sa preko 130 narodnih poslanika. I što je najvažnije – članovi su iz svih partija! Želim da poručim svojim ruskim prijateljima da oni u našem parlamentu imaju većinu i da je svaka inicijativa i svaka njihova pomoć uvek dobrodošla – rekao je Karić i dodao:

– Verujem da će ogromno iskustvo ambasadora Ruske Federacije doprineti da pokrenemo sve procese zbližavanja na polju ekonomije, kulture, sporta, privrede… I što je od krucijalnog značaja – da zaustavimo redefinisanje istorijskih činjenica, jer danas neki pokušavaju da postave iskrivljenu sliku ko je dao najveće žrtve u Drugom svetskom ratu. Da nije bilo velikog Sovjetskog Saveza i naše Jugoslavije pitanje je kako bi se završilo. U svakom slučaju, kao što je rekao ambasador, ima mnogo prostora za saradnju između Srbije i Rusije i nikada nije tako dobro da ne može biti bolje!

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime