Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко угостио народног посланика Драгомира Ј. Карића

0
2836

Русија има већину у скупштини Србије

Дипломатски изасланик Руске Федерације у Београду истакао је да су стратешки односи две државе које негују председници Александар Вучић и Владимир Путин на високом нивоу, да има простора за њихово проширење и да је веома важно имати пријатеље као што је породица Карић која воли Србију, зна Русију и схвата шта је узајамни интерес

Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко угостио је народног посланика Драгомира Ј. Карића и Симона Драгомира Карића, одборника у Скупштини Града Београда.

Блиски односи породице Карић с Русијом трају више од 40 година, још из времена када су свој приватни бизнис проширили на Совјетски Савез и када је Михаил Горбачов на принципима њиховог модела пословања покренуо чувену перестројку. Овај срдачни сусрет уприличен у руској амбасади у Београду доказ је да се те чврсте везе и надаље развијају и да су својом снагом и успешношћу велика потпора стратешким односима између Србије и Руске Федерације које су успешно поставили и негују председници Александар Вучић и Владимир Путин.

Управо у складу са свим изреченим, Драгомир Ј. Карић је свом домаћину даровао књигу симболичног назива „Путин, снага Русије“, коју је написао са братом Богољубом Ј. Карићем, чије је поздраве пренео амбасадору као и поздраве своје снаје Миланке Карић, народне посланице, са којом се у Народној скупштини Србије интензивно залаже за ширење сарадње са Руском Федерацијом на свим пољима.

Упутио је захвалност и своје мајке мати Ангелине, монахиње у Пећкој патријаршији, указавши му да је она веома везана за Русију и да је све потомке одгајала у духу братске православне повезаности два народа, српског и руског.

Амбасадор Боцан-Харченко нагласио је да му је веома драго што његова земља за пријатеље има једну такву породицу као што су Карићи и да је захвалан на свему што они чине да стратешко партнерство две државе буде употпуњено у свим сегментима.

– Породица Карић даје највећи могући допринос развоју наших односа, који су на доста високом нивоу. Али можемо ићи даље и тражити и користити више могућности у сфери политике, у економски, културним, хуманитарним односима… Браћа Карић су познати у Русији и за развој наших односа веома важни су такви људи као што су Карићи који се активно, још једном понављам, залажу се за развој наших односа. Они воле Србију, они знају Русију и знају шта је узајамни интерес – подвукао је амбасадор Руске Федерације.

 

Драгомир Ј. Карић је захвалио на гостопримству и нагласио да дипломатски односи између две земље сежу много дубље у прошлост него што се званично наводи да трају 180 година, рекавши да постоје писана документа која потврђују да повезаност два народа датира 1.000 година уназад.

– Парламентарна група пријатељства са Русијом при Народној скупштини Србије, у којој сам заменик председника, најбројнија је са преко 130 народних посланика. И што је најважније – чланови су из свих партија! Желим да поручим својим руским пријатељима да они у нашем парламенту имају већину и да је свака иницијатива и свака њихова помоћ увек добродошла – рекао је Карић и додао:

– Верујем да ће огромно искуство амбасадора Руске Федерације допринети да покренемо све процесе зближавања на пољу економије, културе, спорта, привреде… И што је од круцијалног значаја – да зауставимо редефинисање историјских чињеница, јер данас неки покушавају да поставе искривљену слику ко је дао највеће жртве у Другом светском рату. Да није било великог Совјетског Савеза и наше Југославије питање је како би се завршило. У сваком случају, као што је рекао амбасадор, има много простора за сарадњу између Србије и Русије и никада није тако добро да не може бити боље!

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име