Епископ ваљевски Милутин даровао Архипастирску грамату тек рођеном Максиму, 201. Карићу

0
2820

Драгомир Ј. Карић посетио Епархију ваљевску

У име свог 13. унучета народни посланик је донео прилог за Храм Светог Нектарија Егинског, а владика се захвалио породици Карић за све што чине за српску цркву, Косово и Метохију и српски народ

Епископ ваљевски Милутин угостио је у Епархијском дому народног посланика Драгомира Ј. Карића, који му је уз захвалност за све што чини за српски народ пренео поздраве своје мајке мати Ангелине, монахиње у Пећкој патријаршији, која ће у јануару напунити 100 година, брата Богољуба и снаје Миланке Карић, као и свих чланова породице Карић.

Пријатељски сусрет је увеличан Архипастирском граматом, коју је владика с изузетном чашћу даровао тек рођеном Максиму Милеуснићу, Драгомировом 13. унучету и 201. Карићу, а у којој је, између осталог, наведено:

– Иако са три дана живота, рођен здрав и весео од мајке Данијеле и оца Ивана, шаље прилог преко свог деде Драгомира Ј. Карића и баке Хафе за Храм Светог Нектарија Егинског у Ваљеву. Благосиљајући њега малога и изражавајући велику благодарност деди који је дана 6. 9. 2019. уручио дар, молимо Господа да благослови чувену породицу Карић.

Епископ ваљевски Милутини и Драгомир Ј. Карић су, стављајући по страни политику, разговарали о Пећкој патријаршији, Космету, ономе што обележава свету мисију Епархије ваљевске, нагласивши да је радост сусрета оно што је изнад свега овоземаљског, али да га је, нажалост, све мање.

– Дипломатски разговори, политички разговори, све то треба да буде, али је прелепо и предивно кад има братских сусрета, када се обрадујемо сусрету човека са човеком. Драгомир и ја смо причали о лепоти сусрета, лепоти српске земље, и потребе да наша држава напредује – рекао је епископ ваљевски Милутин и додао:

– Ја сам у брату Драгомиру данас видео човека којег осећам као свога брата у Христу, блиског човека, блиског пријатеља свакога ко жели добро. Оно што је најважније, морам да кажем, они су Карићи велики људи, велики за Косово и Метохију, а то је срце наше, то је бит наша, то је све нама. Ако немамо Косова и Метохије, ми не постојимо. Они су стубови на Косову и Метохији и част ми је да могу у овој светој кући да заблагодарим Карићима за све што чине добро за српску цркву, за Косово и Метохију и за српски народ. Ми као браћа тражимо једни од других само једно – да се поштујемо!

Драгомир Ј. Карић је са својим сарадницима, а у пратњи епископа ваљевског Милутина, свештенства епархије ваљевске, као и старешине Храма Васкрсења Господњег у Ваљеву проте Драгомира Јовановића, посетио Храм Светог Нектарија Егинског, у којем се налази делић моштију чудотворца који исцељивао од најтежих болести, укључујући и канцер.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име