Извршни одбор Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК поручио

0
3807

Дан уочи састанка оперативног руководства Српске напредне странке, одржан је скуп проширеног састава  Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК. Случајност, али и добар час, јер ове две странке су на свим изборима заједно од када су са политичке позорнице Србије сишле странке које су владале после Петог октобра.

На оба скупа, бар колико се може сазнати из медија, разговарало се о путу којим Србија тренутно корача ка циљу који је од првог дана исти, јасан и успешан. И то је оно што намеће питање- хоће ли и даље ова коалиција заједнички наставити да јача Србију. Јер, ма колико изгледало стабилно, тле Европе стално подрхтава под притиском оних који никако да схвате да се свет окреће око своје осе не да се   ништа не би унапређивало, а још мање да би неке снаге, које су изгубиле своје позиције, могле да га зауставе.

Дакле, свет не мирује. Нама прете да нас неће примити у ЕУ ако останемо пријатељи са Русима и Кином. Наша опозиција је ових дана дошла на најбезумнију идеју да се распусти Влада која је убедљиво добила прошле изборе и да они уђу у Владу.

Драгомир Карић, заменик председника ПСС-БК и народни посланик обраћајући се присутнима казао је да је Вучић потпуно у праву када сматра да треба да се зна „ко коси, а ко воду носи“.

„У потпуности подржавамо да на коалиционој листи СНС сви партнери изађу самостално на изборе и нека се покажу, па онда нека тек праве коалицију са СНС. За протеклих седам година многи су добили и превише поверења, а упркос томе су незадовољни, а добили су и места у законодавној и извршној власти“, каже Карић.

На питање да ли ће ПСС дати пример осталима и самостално изаћи на изборе Карић  одговара да ће то учинити са великим задовољством ако тако председник одлучи.

“У нашем програму централно место заузима породица као темељ друштва, затим привреда, образовање, социјална политика, спорт. Никога не нападамо, ни са ким не ратујемо и не улазимо у конфликт, истакавши да је породица држава“

ПСС- БК је са своје стране, остајући верани коалицији у којој су и сада, спреман да то настави, али верује да би било корисно да на многим местима иде и самостално.  Јер, има одличне шансе  да  на локалним или парламентарним окушају своју снагу сами пред бирачким телом, рачунајући управо на онај део који се разочарао у странке којима је на прошлим дао свој глас.

И јасно се договорили – истестирати сопствене снаге, захвалити се оним општинским одборима који нису у стању да имају и листе, и контролоре, и сигурне гласаче. Дакле, на изборе под геслом – заједно смо јачи!

Јер, само тако, ако свако у свом крају, у својој улици, у својој месној заједници  објасни суштину оног што  Србију очекује, што може да убрза а не успори садашњи ход ка сарадњи са светом у целини.

ПСС- БК је јака онолико колико они који су сада на челу општинских или окружних одбора свесни да нико неће ништа да им донесе на тацни! А увек има других који су мудрији, јачи или способнији од нас самих, зар не!, констатовали су присутни чланови ИО ГО предвођени председницом Персом Мињовић.

На седници су усвојени закључци и дати конкретни задаци за наредни период.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име