„Ruska podrška Vučiću, nadaju se mudrosti Nikolića“

0
1988

Zvaničnici Ruske Federacije iznenađeni su odlukom predsednika Tomislava Nikolića da se kandiduje na predstojećim izborima, i nadaju se da će na kraju ipak prevladati mudrost i da će on podržati kandidaturu Aleksandra Vučića, tvrdi predsednik Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić, koji trenutno boravi u Moskvi.

Karić je u izjavi rekao da zvaničnici iz Moskve, sa kojima on kontaktira, budno prate situaciju u Srbiji i da se interesuju za političko stanje u našoj zemlji.

“Iznenađeni su potezom sadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića da se kandiduje protiv premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, jer to na neki način znači pokušaj raskola unutar Srpske napredne stranke i podele jedinstva koje posle mnogo godina ponovo postoji u Srbiji, a što pokazuje činjenica da više od polovine Srbije glasa za opciju SNS – Aleksandar Vučić”, preneo je Karić.

On je rekao da Vučić uživa veliko poverenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i da u moskovskim krugovima važi za čoveka koji je celim bićem posvećen zaštiti i ekonomskom oporavku naše zemlje.

“Malo je premijera koje Putin primi sa počasnom gardom sa kojom se prima predsednik neke države. To se, nažalost, nijednom nije desilo sa predsednikom Nikolićem, on je više priman “poluzvanično“. Nijedan zvaničan prijem nije usledio za Nikolića svih ovih pet godina”, navodi Karić.

Podršku Putina Vučiću, prema njemu, treba videti i u vojnoj pomoći koju je ta država dala našoj zemlji, kao i u najavi poslovnih aktivnosti velike vrednosti.

“Iz Moskve je puna podrška Aleksandru Vučiću kao budućem kandidatu za predsednika i smatraju da će Nikolić ipak podržati Vučića, bez obzira na sva razmomilaženja, kao i da će na kraju ipak prevladati mudrost kod Nikolića”, uveren je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime