Житиште и Српска Црња поново јачају

0
2193

У Житишту је обновљен привреми орган са циљем да се у што скорије врме припреми изборна конференција општинског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК у овом војвођанском месту.

Некада је то била најмасовнија и најача општинска организација у Средњем Банату, али је у Житишту у међувремену пропало највеће предузеће за прераду пилећег меса. Компанија, која је клала годишње преко два милиона пилића, доживела судбину је многих других фирми које су су се распадале у пљачкашкој приватизацији. Компанија Матијевиће је искористила прилику да купи већину фарми, па је кланица остала без посла.

Одајући пуно признање некадашњем оснивачу ПСС- БК у Житишту Божи Петровићу, привремни орган је предложио да му се додели звање трајног почасног председника. У Привреми одбор су именовани Небојша Тувић, као председник, а као чланови Љиљана Петровић, Борисалв Гарић и Ненад Гарић.

Истог дана је одржана Изборна конференција ПСС – БК у Српској Црњи. Реч је у граду који је од некадашњих скоро 30.000 становника, на смој граници са Румунијом и неискоришћеним термалним изворима воде од 75 цтепени, који је сада спао на непуних четири хиљаде становника.

Конфернеција је поново за председника изабрала Љубомира Богуновића, а за чланове Ненада Јефтића, Јована Танина, Цвијана Милошевића, Чедомира Трудина, Душка Даничића и Жарка Радина.

У Житишту о актуленим задацима, а посебно о предстојећим председничким изборима на клојима ПСС- БК подржава кандидатуру Александра Вучића, говорила је др Злата Лончар Ћетковић, члан Извршног одбора ГО , а у Српској Црњи Мирко Стаменковић, члан Председништва.

На оба састанка је учествовао и Марко Биљић, члан Извршног одбора ГО ПСС- БК.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име