REAGOVANJE BK KOMPANIJE vezano za komentare o navodnom korišćenju tuđeg projekta za „Tesla grad“

0
2116

Vezano za komentare o tome da se koristi „tuđi projekat“ za „Tesla City“, i u cilju tačnog informisanja javnosti ovim šaljemo pismenu potvrdu prava na korišćenje arhitektonske koncepcije Dijadema za projekat „Tesla Grad“ („Tesla City“) i sledeće obrazloženje:

Pored mnogobrojnih arhitektonskih koncepcija koje poseduje, kompanija BK Group odlučila je da izabere navedeni projekat, koji je na osnovu našeg tehničkog zadatka projektovala francuska kompanija “ Valode&Pistre „. Kompanija BK Group odlučila je da predloži i da realizuje u Srbiji mega-projekat koji nosi ime našeg velikog naučnika – „TESLA GRAD“, ili kako je zbog internacionalnog značaja predložen od strane američkih i ruskih investitora naziv – „TESLA CITY“.

BK kompanija je počastvovana da bude izabrana za generalnog izvodjača radova od strane američkih i ruskih investitora za projekat „Tesla Grad“ („Tesla City“).

Kompanija BK, čiji su osnivači Braća Karić iz Peći, već četiri decenije aktivno učestvuje u izgradnji krupnih gradjevinskih projekata (više miliona kvadratnih metara) u osam država bivšeg Sovjetskog Saveza, i čini jednu od najvećih kompanija u Evropi po izgradnji mega-projekata sa koncepcijom „grad u gradu“.

Svakako da naša kompanija želi da ovaj jedinstveni projekat „TESLA GRAD“ („Tesla City“) realizuje u Beogradu.

Za autore projekta, kompaniju „Valode&Pistre“, predstavlja veliko zadovoljstvo što će projekat biti realizovan u Srbiji.

Pored navedenog projekta, kompanija BK pripremila je predlog izgradnje ukupno 1 milion kvadratnih metara i u drugim gradovima Republike Srbije, kako bi na taj način obnovili gradjevinsku i proizvodnu industriju u Srbiji i obučili nove kadrove – jer srpski gradjevinari jos uvek imaju odlično ime u zemljama Istočne Evrope i arapskog sveta. Ovim bi se srpskoj ekonomiji obezbedio obrt od više milijardi evra.

U prilogu dostavljamo skenirani original pismene potvrde na prava korišćenja arhitektonske koncepcije Dijadema za projekat „Tesla Grad“ („Tesla City“).

Gordana Karić
BK KOMPANIJA

POTVRDA NA PRAVO KORISCENJA-page-001PREVOD POTVRDA NA PRAVO KORISCENJA-page-001

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime