Промовисан зборник докумената Југославија-СССР (1946-1964)

0
2197


Архив Југославије представио је зборник докумената Југославија-СССР, сусрети и разговори на највишем нивоу руководилаца од 1946-1964.године а на промоцији су говорили др Андреј Артизов, руководилац Федералне архиве агенције Руске Федерације, др Наталија Томилина, директор Руског државног архива новије историје, проф.др Мира Радојевић са Филозофског факултета, проф. др Љубодраг Димић, дописни члан САНУ и Миладин Милошевић, в.д. директора Архива Југославије.

Ова публикација осветљава развитак совјетско-југословенских односа, почев од последњег сусрета Ј.В.Стаљина и Ј.Б.Тита, 27. маја 1946. године, до последњег сусрета Н.С.Хрушчова и Ј.Б.Тита, 6. јуна 1964.године.

Публикована докумета из фондова Архива Југославије и Руског државног архива уводе у научни круг велики комплекс нових архивских докумената, који омогућавају да се објективније расветли развитак нимало једноставних а понекад и драматичних совјетско-југословенских односа, како на пољу државних односа, тако и на пољу међупартијских веза током осамнаест година.

Промоцији публикације у Архиву Југославије присуствовао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име