Promovisan zbornik dokumenata Jugoslavija-SSSR (1946-1964)

0
2224


Arhiv Jugoslavije predstavio je zbornik dokumenata Jugoslavija-SSSR, susreti i razgovori na najvišem nivou rukovodilaca od 1946-1964.godine a na promociji su govorili dr Andrej Artizov, rukovodilac Federalne arhive agencije Ruske Federacije, dr Natalija Tomilina, direktor Ruskog državnog arhiva novije istorije, prof.dr Mira Radojević sa Filozofskog fakulteta, prof. dr Ljubodrag Dimić, dopisni član SANU i Miladin Milošević, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije.

Ova publikacija osvetljava razvitak sovjetsko-jugoslovenskih odnosa, počev od poslednjeg susreta J.V.Staljina i J.B.Tita, 27. maja 1946. godine, do poslednjeg susreta N.S.Hruščova i J.B.Tita, 6. juna 1964.godine.

Publikovana dokumeta iz fondova Arhiva Jugoslavije i Ruskog državnog arhiva uvode u naučni krug veliki kompleks novih arhivskih dokumenata, koji omogućavaju da se objektivnije rasvetli razvitak nimalo jednostavnih a ponekad i dramatičnih sovjetsko-jugoslovenskih odnosa, kako na polju državnih odnosa, tako i na polju međupartijskih veza tokom osamnaest godina.

Promociji publikacije u Arhivu Jugoslavije prisustvovao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime