РЕАГОВАЊЕ БК КОМПАНИЈЕ везано за коментаре о наводном коришћењу туђег пројекта за „Тесла град“

0
2302

Везано за коментаре о томе да се користи „туђи пројекат“ за „Tesla City“, и у циљу тачног информисања јавности овим шаљемо писмену потврду права на коришћење архитектонске концепције Дијадема за пројекат „Тесла Град“ („Tesla City“) и следеће образложење:

Поред многобројних архитектонских концепција које поседује, компанија БК Гроуп одлучила је да изабере наведени пројекат, који је на основу нашег техничког задатка пројектовала француска компанија “ Valode&Pistre „. Компанија БК Гроуп одлучила је да предложи и да реализује у Србији мега-пројекат који носи име нашег великог научника – „ТЕСЛА ГРАД“, или како је због интернационалног значаја предложен од стране америчких и руских инвеститора назив – „TESLA CITY“.

БК компанија је почаствована да буде изабрана за генералног изводјача радова од стране америчких и руских инвеститора за пројекат „Тесла Град“ („Tesla City“).

Компанија БК, чији су оснивачи Браћа Карић из Пећи, већ четири деценије активно учествује у изградњи крупних градјевинских пројеката (више милиона квадратних метара) у осам држава бившег Совјетског Савеза, и чини једну од највећих компанија у Европи по изградњи мега-пројеката са концепцијом „град у граду“.

Свакако да наша компанија жели да овај јединствени пројекат „ТЕСЛА ГРАД“ („Tesla City“) реализује у Београду.

За ауторе пројекта, компанију „Валоде&Пистре“, представља велико задовољство што ће пројекат бити реализован у Србији.

Поред наведеног пројекта, компанија БК припремила је предлог изградње укупно 1 милион квадратних метара и у другим градовима Републике Србије, како би на тај начин обновили градјевинску и производну индустрију у Србији и обучили нове кадрове – јер српски градјевинари јос увек имају одлично име у земљама Источне Европе и арапског света. Овим би се српској економији обезбедио обрт од више милијарди евра.

У прилогу достављамо скенирани оригинал писмене потврде на права коришћења архитектонске концепције Дијадема за пројекат „Тесла Град“ („Tesla City“).

Гордана Карић
БК КОМПАНИЈА

POTVRDA NA PRAVO KORISCENJA-page-001PREVOD POTVRDA NA PRAVO KORISCENJA-page-001

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име