Поред „Београда на води” још једна крупна инвестиција – “Тесла град” у организацији БК компаније (ФОТО)

0
2462


БК компанија осмислила је јединствену концентрацију пословног простора, хотела, малопродајног простора и простора за организацију манифестација. Назван Тесла град, овај пројекат компаније који обухвата 2.000.000 м2 представља сам по себи капитални архитектонски и урбанистички догађај који одражава значај и важност географског положаја Београда у центру Европе.

Инвестиционо-грађевински мега пројекат «Тесла град» обезбедиће ангажовање не само српских компанија у сектору грађевине и грађевинских материјала, већ и регионалних компанија, што ће знатно подићи економију Србије, модернизовати фабрике за производњу материјала и знатно смањити ниво незапослености.

2

Према бизнис-плану, планира се ангажовање око 43 000 радника током изградње пројекта, док ће током касније реализације и експлуатације овог мега-пројекта бити стално запослено око 18 000 људи.

Многофункционални комплекс “Тесла град” може се упоредити са највећим светским пројектима који укључују Међународне Финансијске Центре, као што је Макао у Кини, “Венеција” у Лас Вегасу, “Дубаи Интернатионал Финанциал Центер” у Дубаију и “Мосцоw Град” у Москви. У циљу реализације, овог за Србију стратеског пројекта, компанија “БК” ће упутити позив за приступање конзорцијуму свим грађевинским компанијама и асоцијацијама са простора Југоистоцне Европе.

1.jpg

Пројекат “Тесла град” обновиће историјску традицију српског грађевинарства. Имајући у виду да сваки грађевински подухват абсорбује 90% индустрије, овај мега-пројекат покренуће И обновити уништену индустрију наше земље. Стога се очекује пуна подршка Републике Србије, која би могла обезбедити повољно кредитирање српских предузећа која би била укључена у реализацију овог пројекта.

Архитектонски разматрано пројекат „Тесла град“ представља хармоничан развој Београда, уравнотежен и брижљиво повезан са природним окружењем у хармонији са славном историјом града.

4

Пројекат БК компаније „Тесла град“ обухвата амбициозни, највећи у региону, међународни пословни центар и јединствени центар за шопинг и забаву.

Целина је окружена стамбеним четвртима по мери човека, ушушканим у парковима и природним баштама. Композиција је фокусирана око великог круга, места концентрације
активности и симбола нове енергије. Одражава се у узорку паркова који образују изражајне зраке што избијају из центра у спиралним круговима. Пословне зграде и хотели укључени су у глобалну виталну композицију и чине њен саставни део, а не као спорадично разбацани објекти.

5

Виртуелни цилиндар пречника 500 м, пресечен под углом да би био усмерен ка сунцу, на чијем врху врхови зграда у облику кристала образују огромну дијадему која се види са свих страна. Урбан плаза је средиште дијадеме. То је место за МЕЂУНАРОДНИ ФИНАНСИЈСКИ ЦЕНТАР, према предлогу БК компаније.

Биће то центар за различите врсте активности, пословне састанке и забаву са великим холом и станицом подземне железнице, међународним конференцијским центром, радњама и ресторанима, базеном који се зими претвара у клизалиште.

6

Коначно, стамбене четврти, вишепородични стамбени блокови, резиденцијалне зграде и породичне куће, баште и паркови, обезбеђиваће становницима и гостима блиску везу са природом и правим квалитетом живота. Поред познатог пројекта «Београд на води», својом понудом концепта „Тесла град“, БК компанија ће позиционирати Београд и Србију као лидера ЈугоИсточне Европе.

Као што је већ описано више, концепција “Тесла град” рађена је по принципу “град у граду” у којем је све неопходно за живот, рад, одмор и културно-интелектуално уздизање.  Уколико узмемо у обзир да проток светског капитала кроз све светске постојеће Међународне Финансијске Центре износи више од 1 трилиона евра годишње, према проценама БК Компаније Међународни Финансијски Центар у Тесла граду могао би остварити обрт не мањи од 20 милијарди евра годишње.

7

Поред економског доприноса постоји, пројекат “Тесла град” постаће нова туристичка астракција Београда, која ће привући не само пословне људе широм света и њихов капитал, већ и грађане свих земаља света, као што је то учинио Дубаи уз помоћ изградње свог “ДИФЦ”, највише зграде на свету и атрактивних тржних центара.

Пројекат “Тесла град” изазваће нови економски бум у Европи, позиционираће Београд и Србију на потпуно новом нивоу и отвориће врата многим заинтересованим инвеститорима широм света.

9

Овим компанија “БК” даје свој допринос Србији у целини, српском народу, српској привреди, грађевинском и финансијском сектору.

Историјска вредност комплекса “Тесла град” остаће нашој деци и унуцима, будућем поколењу Србије, које ће бити поносно на наша достигнућа.

Гордана Карић
БК компанија

1110

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име