Војном парадом у Минску величанствено обележен Дан независности

0
2388


Поводом обележавања Дана независности Белорусије и 70 година од ослобођања од нацистичког окупатора у Минску је одржана величанствена војна парада. Председник Белорусије Александар Григорјевич Лукашенко на параду, која је одржана на сам дан празника 03. јула, стигао је у пратњи најмлађег сина Николаја. У свом говору Лукашенко је рекао да је за његов народ сећање о херојском делу предака светиња. – Сећање нам не даје шансу да направимо грешку. Све то посебно је важно у актуелном тренутку када су политичке међународне тензије подигнуте на највиши ниво а њихови војни потенцијали акумулирају своје снаге у близини наших граница, нагласио је белоруски лидер.

Copy of 001759_236587

Према речима председника Лукашенка Белорусија је у Другом светском рату претрпела велике губитке а током ратних дејстава изгубила трећину становништва. Међутим, како је закључио председник слободарски дух белоруског народа и његове воље да се одупре поробљивачуникако није и никада неће бити сломљен.

Поводом Дана независности Белорусије председнику Лукашенку и белоруском народу стигле су бројне честитке. Честитку је упутио председник РФ Владимир Владимирович Путин, председници земаља ЗНД- а, шеф Ирана, Саудијске Арабије, лидери земаља Европске Уније и Азије. Белоруском председнику празник је честитао и Патријарх московски и целе Русије Кирил, папа Фрањакао и Велики Мајстор Сувереног Малтешког реда.

Copy of 001759_635331

На позив Републике Белорусије у Минск је путовао и војној паради присуствовао народни посланик и почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Ј. Карић. Карић је председнику Лукашенку лично честитао празник.

DSC_0899

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име