Vojnom paradom u Minsku veličanstveno obeležen Dan nezavisnosti

0
2359


Povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Belorusije i 70 godina od oslobođanja od nacističkog okupatora u Minsku je održana veličanstvena vojna parada. Predsednik Belorusije Aleksandar Grigorjevič Lukašenko na paradu, koja je održana na sam dan praznika 03. jula, stigao je u pratnji najmlađeg sina Nikolaja. U svom govoru Lukašenko je rekao da je za njegov narod sećanje o herojskom delu predaka svetinja. – Sećanje nam ne daje šansu da napravimo grešku. Sve to posebno je važno u aktuelnom trenutku kada su političke međunarodne tenzije podignute na najviši nivo a njihovi vojni potencijali akumuliraju svoje snage u blizini naših granica, naglasio je beloruski lider.

Copy of 001759_236587

Prema rečima predsednika Lukašenka Belorusija je u Drugom svetskom ratu pretrpela velike gubitke a tokom ratnih dejstava izgubila trećinu stanovništva. Međutim, kako je zaključio predsednik slobodarski duh beloruskog naroda i njegove volje da se odupre porobljivačunikako nije i nikada neće biti slomljen.

Povodom Dana nezavisnosti Belorusije predsedniku Lukašenku i beloruskom narodu stigle su brojne čestitke. Čestitku je uputio predsednik RF Vladimir Vladimirovič Putin, predsednici zemalja ZND- a, šef Irana, Saudijske Arabije, lideri zemalja Evropske Unije i Azije. Beloruskom predsedniku praznik je čestitao i Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, papa Franjakao i Veliki Majstor Suverenog Malteškog reda.

Copy of 001759_635331

Na poziv Republike Belorusije u Minsk je putovao i vojnoj paradi prisustvovao narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir J. Karić. Karić je predsedniku Lukašenku lično čestitao praznik.

DSC_0899

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime