„PUTIN-SNAGA RUSIJE“ : Novo izdanje Karić fondacije! *VIDEO/FOTO

0
2361

Na sajmu knjiga u Beogradu predstavljena je nova knjiga Dragomira i Bogoljuba Karića „PUTIN-Snaga Rusije“! O knjizi su govorili diplomata Dr Srećko Đukić, nekadašnji ministar za inostrane poslove SRJ Živadin Jovanović i prof. dr Milivoje Pavlović.

Nova knjiga o Vladimiru Putinu razlikuje se od svih do sada objavljenih dela o vodećem svetskom lideru i predsedniku Rusije.

Knjiga opremljena mnoštvom fotografija prati život Vladimira Putina od najranijeg detinjstva do danas, iz posebnog ugla, kakav je mogao da sagleda samo neko ko dobro poznaje i voli Rusiju i ruski narod. Diplomata Dr Srećko Đukić je bio neposredni svedok dolaska Dragomira i Bogoljuba Karića u Moskvu, tadašnji Sovjetski savez, on je izjavio da nimalo ne čudi da su ovakvo delo potpisali baš Dragomir i Bogoljub Karić.

„Komunikativni, radni, simpatični, sposobni, ambiciozni, odani partnerima, puni ljubavi prema SSSR-u, Rusiji koju su poneli iz kuće, Karići su napredovali, rasli kao na kvascu. Možda je bilo drugih koji su još brže rasli, ali oni nisu opstali. Dragomir, Bogoljub, braća Karići ne samo da su opstali, a i to bi bio veliki uspeh za tako dugi vremenski period. Karići su potpuno uspeli u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Turkmenistanu, Uzbekistanu, u drugim bivšim sovjetskim republikama. O tome mnogi naši ljudi, a još više Rusi, Belorusi, Kazahstanci i mnogi drugi govore“, izjavio je Dr Srećko Đukić i dodao da su Karići u svakom pogledu uspeli, proslavljajući svoje i ime Srbije!

Živadin Jovanović je istakao da je nova knjiga priručnik, podsetnik i informator.

„Ima puno stvari koje kroz naše medije nismo mogli da saznamo i koje otkrivamo u celini ili delovima čitajući knjigu braće Karić. Ovo je jedno izvanredno štivo i upotpunjuje informacije, ne samo o predsedniku Putinu kao svetskom lideru, već i o Rusiji kao tradicionalnom prijatelju i savezniku Srbiji“, izjavio je Živadin Jovanović.


Prof. dr Milivoje Pavlović je pročitao knjigu još , kako kaže dok je mirisala na štamparsku boju, on ističe da je jako teško odrediti žanr ovog dela.

„To nije biografija u uobičajnom smislu, u biografijama autori često zatrpavaju čitaoce sa gomilom manje bitnih podataka, ovo je pak u najvećoj meri letopis jednog važnog perioda u istoriji Rusije i povesti čovečanstva, a trećom dimenzijom to je analiza istorijskog perioda u kom se pojavila jedna takva ličnost kao što je Vladimir Putin, koja je ostavila i još uvek ostavlja trag na sva ključna zbivanja u epohi“, rekao je prof dr. Milivoje Pavlović.

Vladimir Putin boreći se za ruske pobede, podjednako se bori i za naše uspehe, što knjigu preporučuje najširem krugu čitalaca i ekspertima za međunarodne teme.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime