Посланик Карић награђен за допринос унапређивању односа између Србије и Белорусије!

0
2199


Председнику посланичке групе за пријатељство са Белорусијом, народном посланику Драгомиру Карићу, министарка информисања Белорусије Лидија Ананич је уручила награду за лични допринос унапређивању односа између две земље!

Чланови посланичке групе пријатељства са Белорусијом састали су се данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Републике Белорусије на челу са министарком информисања Лилијом Ананич.

Драгомир Карић, председник ПГП са Белорусијом захвалио се у своје име и у име чланова на доласку и првој званичној посети Лилије Ананич Србији, истакао чињеницу да је ПГП са Белорусијом најбројнија група са 110 чланова и додао да, када је у питању пријатељство са Белорусијом, позиција и опозиција у Парламенту не постоје.

Он је такође истакао постојање интензивне сарадње између највиших званичника две земље и додао да се предано ради на оснаживању економске сарадње, која је утемељена на пријатељским односима.

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић истакао је да су односи две земље, пре свега пријатељски и да поред добре економске и трговинске сарадње, увек постоји простор за њено интензивирање, посебно на нивоу културе и размене информација.

Лилија Ананич, министарка информисања Републике Белорусије захвалила се на прилици да посети Народну скупштину и са поносом истакла добре односе две земље који, по њеним речима, могу да буду пример земљама Европе.

У сусрету је учествовао и амбасадор Белорусије Владимир Чепурин, који је Србију истакао као стратешког партнера.

На састанку је било речи и о актуелном Сајму књига у Београду и конкретној сарадњи по питању ширег тржишта, где би се могао наћи већи број књига преведених на оба језика, а министарка је истакла да се само у Републици Белорусији годишње изда преко 11.000 наслова. Ананич је такође навела и чињеницу да је проток информација за свакодневицу веома битан и обећала да ће Министарству науке и технолошког развоја понудити предлог да се оснује српско – белоруски телевизијски програм у Србији.

Након састанка присутнима је представљена књига „Белоруси о Србији и Југославији“ проф. др Алексеја Ивановича Чароте, уз активно учешће амбасаде Белорусије.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име