Poslanik Karić nagrađen za doprinos unapređivanju odnosa između Srbije i Belorusije!

0
2171


Predsedniku poslaničke grupe za prijateljstvo sa Belorusijom, narodnom poslaniku Dragomiru Kariću, ministarka informisanja Belorusije Lidija Ananič je uručila nagradu za lični doprinos unapređivanju odnosa između dve zemlje!

Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Belorusijom sastali su se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Republike Belorusije na čelu sa ministarkom informisanja Lilijom Ananič.

Dragomir Karić, predsednik PGP sa Belorusijom zahvalio se u svoje ime i u ime članova na dolasku i prvoj zvaničnoj poseti Lilije Ananič Srbiji, istakao činjenicu da je PGP sa Belorusijom najbrojnija grupa sa 110 članova i dodao da, kada je u pitanju prijateljstvo sa Belorusijom, pozicija i opozicija u Parlamentu ne postoje.

On je takođe istakao postojanje intenzivne saradnje između najviših zvaničnika dve zemlje i dodao da se predano radi na osnaživanju ekonomske saradnje, koja je utemeljena na prijateljskim odnosima.

Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković istakao je da su odnosi dve zemlje, pre svega prijateljski i da pored dobre ekonomske i trgovinske saradnje, uvek postoji prostor za njeno intenziviranje, posebno na nivou kulture i razmene informacija.

Lilija Ananič, ministarka informisanja Republike Belorusije zahvalila se na prilici da poseti Narodnu skupštinu i sa ponosom istakla dobre odnose dve zemlje koji, po njenim rečima, mogu da budu primer zemljama Evrope.

U susretu je učestvovao i ambasador Belorusije Vladimir Čepurin, koji je Srbiju istakao kao strateškog partnera.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnom Sajmu knjiga u Beogradu i konkretnoj saradnji po pitanju šireg tržišta, gde bi se mogao naći veći broj knjiga prevedenih na oba jezika, a ministarka je istakla da se samo u Republici Belorusiji godišnje izda preko 11.000 naslova. Ananič je takođe navela i činjenicu da je protok informacija za svakodnevicu veoma bitan i obećala da će Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja ponuditi predlog da se osnuje srpsko – beloruski televizijski program u Srbiji.

Nakon sastanka prisutnima je predstavljena knjiga „Belorusi o Srbiji i Jugoslaviji“ prof. dr Alekseja Ivanoviča Čarote, uz aktivno učešće ambasade Belorusije.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime