PSS-BK u Tabanovićima kod Požege: Budućnost Srbije je u ulaganju u porodične firme

0
2160

Privredno-politička delegacija Pokreta Snaga Srbije – BK na čelu sa Dragomirom J. Karićem posetila je domaćinstvo porodice Pavlović u Tabanovićima nadomak Požege.

O gazdinstvu brinu tri generacije – najstariji Milena i Kosta, njihovi sinovi Goran i Boban sa suprugama Dušankom i Mirom, i unuci Darko, Vlade, Tamara i Marko.

Samo prošle godine su nabrali 18 tona jagoda, ove godine očekuju još bolji prinos, a na osunčanoj padini protežu se i plantaže malina, leje krompira… Na farmi gaje dvadesetak krava muzara. Posla od jutra do sutra.

– Ovo je ono za šta se Bogoljub Karić uvek zalagao – snažna srpska poljoprivredna domaćinstva i porodične fabrike. Želim da kroz ovaj primer poručim svim mladim ljudima koji imaju zemlju da ne zaborave da su bogati ljudi. Samo treba da otvore oči i da krenu u posao – istakao je Karić koji je u Tabanoviće došao nakon posete OO PSS – BK Požega kojem je dao podršku rukovodstva Pokreta Snaga Srbije – BK za predstojeće izbore 21. juna na koje u toj opštini izlaze samostalno.

On je naglasio da je prosperitet Srbije upravo u ulaganju u porodični biznis.

– Ovo nema nigde, a obišao sam, Bogu hvala, ceo svet. Zato je Srbija najbolja, najlepša i jedina. I za Srbiju se uvek vredi boriti. Kad pogledamo samo ovo domaćinstvo Pavlovića u kojem u slozi rade tri generacije – pa nema ništa bolje od toga. Posebno me je oduševilo kada sam ušao da vidim krave muzare. Tako je čisto kao da sam ušao u neku štalu u Švajcarskoj ili Švedskoj, gde sam imao prilike da posetim pojedine farme. Srbija ima snage i Srbija ima veliki potencijal, a to je i naš mladi domaćin Boban Pavlović sa svojim ukućanima dokazao i pokazao – rekao je Karić i dodao:

– Na samom vrhu proplanka su izvanredne jagode i Bog dao rodilo je toliko, daj ti Bože zdravlja domaćine, da možete da ih oberete i da stignu ne samo na tržište Srbije, već i Rusije, Belorusije i svih zemalja sa kojima Srbija radi. A i Kina je u poslednje vreme veliki uvoznik našeg voća i povrća.

Boban Pavlović je poručio da se u Srbiji od poljoprivrede može živeti.

– Trud je veliki, sad da li će se isplatiti zavisi od vremena. Planiramo da proširimo proizvodnju. Može da se živi od poljoprivrede samo treba uporan rad. Odricanja su velika. Nisam se pokajao što sam ostao na selu. Smatram da sam mnogo više zaradio na mom imanju nego da sam radio u nekoj firmi. Valjalo bi da se još neki problemi reše u selu, poput puteva. Valjda će u budućnosti. Savetujem sina da ostane na imanju, nadam se hoće – kaže Pavlović, kojem je Dragomir J. Karić poklonio knjigu „Bogoljubova zelena salata“ u kojoj su zabeležene ideje Bogoljuba Karića o razvoju i napretku srpske poljoprivrede.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime