Честитке на успешној првој годишњици на челу Казахстана
Карић: Председник Токајев се принципијелно залаже за суверенитет Србије

0
2102

Народни посланици Миланка Карић, почасни конзул Казахстана у Србији и председница Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини, и Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном, упутили су честитку председнику Казахстана Касиму Жомарту Токајеву поводом прве годишњице од ступања на власт.

На чело државе Токајев је ступио 12. јуна 2019. године победивши на вишестраначким изборима након што је први председник и оснивач модерног Казахстана Нурсултан Назарбајев поднео оставку после скоро 30 година успешне владавине.

– Мени је била изузетна част да предводим званичну делегацију Србије на прошлогодишњим изборима када смо као посматрачи били веома медијски пропраћени, што много говори о томе колико казахстански народ придаје важности односима са нама. Први председник Нурсултан Назарбајев је од Казахстана створио економски јаку и просперитетну земљу, а председник Токајев интензивно ради на спровођењу започетих реформи, унутрашњем уређењу и међународном отварању државе ка целом свету. Једна од његових првих уредби по преузимању мандата била је управо да се отвори амбасада у Србији. То је од изузетне важности за продубљивање наших односа, који су на политичком плану изузетни, али у привредном нису на нивоу који заслужују. Верујем да ће председник Токајев са председником Александром Вучићем и тај сегмент сарадње ускоро подићи на највише гране – истиче Драгомир Ј. Карић, којег је Казахстан именовао 1992. за свог првог почасног конзула у Канади након осамостаљења од СССР.

Карић се посебно захвалио председнику Токајеву што је наставио са принципијелном подршком Србији у очувању њеног интегритета и суверенитета коју је заступао и председник Назарбајев и да очекује његову посету нашој држави.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име