Čestitke na uspešnoj prvoj godišnjici na čelu Kazahstana
Karić: Predsednik Tokajev se principijelno zalaže za suverenitet Srbije

0
2106

Narodni poslanici Milanka Karić, počasni konzul Kazahstana u Srbiji i predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini, i Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom, uputili su čestitku predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu povodom prve godišnjice od stupanja na vlast.

Na čelo države Tokajev je stupio 12. juna 2019. godine pobedivši na višestranačkim izborima nakon što je prvi predsednik i osnivač modernog Kazahstana Nursultan Nazarbajev podneo ostavku posle skoro 30 godina uspešne vladavine.

– Meni je bila izuzetna čast da predvodim zvaničnu delegaciju Srbije na prošlogodišnjim izborima kada smo kao posmatrači bili veoma medijski propraćeni, što mnogo govori o tome koliko kazahstanski narod pridaje važnosti odnosima sa nama. Prvi predsednik Nursultan Nazarbajev je od Kazahstana stvorio ekonomski jaku i prosperitetnu zemlju, a predsednik Tokajev intenzivno radi na sprovođenju započetih reformi, unutrašnjem uređenju i međunarodnom otvaranju države ka celom svetu. Jedna od njegovih prvih uredbi po preuzimanju mandata bila je upravo da se otvori ambasada u Srbiji. To je od izuzetne važnosti za produbljivanje naših odnosa, koji su na političkom planu izuzetni, ali u privrednom nisu na nivou koji zaslužuju. Verujem da će predsednik Tokajev sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i taj segment saradnje uskoro podići na najviše grane – ističe Dragomir J. Karić, kojeg je Kazahstan imenovao 1992. za svog prvog počasnog konzula u Kanadi nakon osamostaljenja od SSSR.

Karić se posebno zahvalio predsedniku Tokajevu što je nastavio sa principijelnom podrškom Srbiji u očuvanju njenog integriteta i suvereniteta koju je zastupao i predsednik Nazarbajev i da očekuje njegovu posetu našoj državi.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime