ПСС-БК у Табановићима код Пожеге: Будућност Србије је у улагању у породичне фирме

0
2191

Привредно-политичка делегација Покрета Снага Србије – БК на челу са Драгомиром Ј. Карићем посетила је домаћинство породице Павловић у Табановићима надомак Пожеге.

О газдинству брину три генерације – најстарији Милена и Коста, њихови синови Горан и Бобан са супругама Душанком и Миром, и унуци Дарко, Владе, Тамара и Марко.

Само прошле године су набрали 18 тона јагода, ове године очекују још бољи принос, а на осунчаној падини протежу се и плантаже малина, леје кромпира… На фарми гаје двадесетак крава музара. Посла од јутра до сутра.

– Ово је оно за шта се Богољуб Карић увек залагао – снажна српска пољопривредна домаћинства и породичне фабрике. Желим да кроз овај пример поручим свим младим људима који имају земљу да не забораве да су богати људи. Само треба да отворе очи и да крену у посао – истакао је Карић који је у Табановиће дошао након посете ОО ПСС – БК Пожега којем је дао подршку руководства Покрета Снага Србије – БК за предстојеће изборе 21. јуна на које у тој општини излазе самостално.

Он је нагласио да је просперитет Србије управо у улагању у породични бизнис.

– Ово нема нигде, а обишао сам, Богу хвала, цео свет. Зато је Србија најбоља, најлепша и једина. И за Србију се увек вреди борити. Кад погледамо само ово домаћинство Павловића у којем у слози раде три генерације – па нема ништа боље од тога. Посебно ме је одушевило када сам ушао да видим краве музаре. Тако је чисто као да сам ушао у неку шталу у Швајцарској или Шведској, где сам имао прилике да посетим поједине фарме. Србија има снаге и Србија има велики потенцијал, а то је и наш млади домаћин Бобан Павловић са својим укућанима доказао и показао – рекао је Карић и додао:

– На самом врху пропланка су изванредне јагоде и Бог дао родило је толико, дај ти Боже здравља домаћине, да можете да их оберете и да стигну не само на тржиште Србије, већ и Русије, Белорусије и свих земаља са којима Србија ради. А и Кина је у последње време велики увозник нашег воћа и поврћа.

Бобан Павловић је поручио да се у Србији од пољопривреде може живети.

– Труд је велики, сад да ли ће се исплатити зависи од времена. Планирамо да проширимо производњу. Може да се живи од пољопривреде само треба упоран рад. Одрицања су велика. Нисам се покајао што сам остао на селу. Сматрам да сам много више зарадио на мом имању него да сам радио у некој фирми. Ваљало би да се још неки проблеми реше у селу, попут путева. Ваљда ће у будућности. Саветујем сина да остане на имању, надам се хоће – каже Павловић, којем је Драгомир Ј. Карић поклонио књигу „Богољубова зелена салата“ у којој су забележене идеје Богољуба Карића о развоју и напретку српске пољопривреде.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име