PSS-BK u Pčinjskom okrugu! Snažna podrška razvoju ovog kraja

0
2196

Nazvan po reci Pčinji, Pčinjski okrug kao deo jugoistočne Srbije je kraj u kojem su osnovne privredne grane bazične delatnosti: industrija, rudarstvo, građevinarstvo, trgovina, poljoprivreda i šumarstvo.

Na sastanku u Vranju građani i članovi Pokreta SNAGA SRBIJE-BK iz Vranja, ali i iz Surdulice, Bisilegrada, Preševa, Vladičinog Hana, Trgovišta i Bujanovca su dali snažnu podršku razvoju ovog kraja prema viziji i programa lidera Bogoljuba Karića. Program PSS-BK je, rekla je u svom izlaganju predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora, Persa Minjović, da se svi delovi Srbije podjednako i ravnomerno razvijaju, da se privredne aktivnosti razvijaju u svim granama i da se mladima svih struka omogući rad i egzistencija. U svim gradovima se planira veliki graditeljski projekat sličan kao „Tesla grad“ koji će pratiti angažovanje velikog obima privrednih aktivnosti i sa raznim strukama zapošljavanje mladih. Govorila je i o razvoju sela i potrebi ukrupnjavanja  poljoprivredne proizvodnje povezivanjem individualnih proizvođača i obezbeđivanja sigurnog izvoza velike količine poljoprivrednih proizvoda. Bilo je reči o osavremenjavanju obrazovanja i povezivanja škole i privrede, o početku rada televizije i drugim pitanjima programa Pokreta.

Poseban zadatak je prijem novih članova, podmlađivanje i osnaživanje Pokreta da bi se ostvarili planirani ekonomski ciljevi.

Prisutni su bili posebno zainteresovani o početku realizacije programa stranke i mogućnosti da neposredno ostvare kontakt sa liderom.

Istovremeno, sa planiranim sastankom okruga, planirano je i oformljeno povereništvo u opštinskim organizacijama, stvoreni prostorni uslovi za rad i dogovoren tempo revizije članstva i učlanjivanja.

U poseti i radu Pčinjskog okruga su takođe pored Predsednice Izvršnog odbora učestvovali Marko Biljić, Zlata Lončar Ćetković, članovi Izvršnog odbora i Smiljana Stepić, koordinator.

Domaćin skupa u Vranju je bio Nenad Ordić, koordinator Pčinjskog okruga.

Pre dolaska u Vranje, delegacija iz Beograda je posetila Vladičin Han. Tamo je organizovan doček od tridesetak omladinaca, svečano je otvorena kancelarija za rad stranke, a predsednica Izvršnog odbora Persa Minjović se obratila omladini govoreći o planu Pokreta na čelu sa liderom za razvoj Srbije, i pored ostalog govorila je i o povezivanju obrazovanja sa privredom i mogućnostima zapošljavanja.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime