ПСС-БК у Пчињском округу! Снажна подршкa развоју овог краја

0
2176

Назван по реци Пчињи, Пчињски округ као део југоисточне Србије је крај у којем су основне привредне гране базичне делатности: индустрија, рударство, грађевинарство, трговина, пољопривреда и шумарство.

На састанку у Врању грађани и чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК из Врања, али и из Сурдулице, Бисилеграда, Прешева, Владичиног Хана, Трговишта и Бујановца су дали снажну подршку развоју овог краја према визији и програма лидера Богољуба Карића. Програм ПСС-БК је, рекла је у свом излагању председница Извршног одбора Главног одбора, Перса Мињовић, да се сви делови Србије подједнако и равномерно развијају, да се привредне активности развијају у свим гранама и да се младима свих струка омогући рад и егзистенција. У свим градовима се планира велики градитељски пројекат сличан као „Тесла град“ који ће пратити ангажовање великог обима привредних активности и са разним струкама запошљавање младих. Говорила је и о развоју села и потреби укрупњавања  пољопривредне производње повезивањем индивидуалних произвођача и обезбеђивања сигурног извоза велике количине пољопривредних производа. Било је речи о осавремењавању образовања и повезивања школе и привреде, о почетку рада телевизије и другим питањима програма Покрета.

Посебан задатак је пријем нових чланова, подмлађивање и оснаживање Покрета да би се остварили планирани економски циљеви.

Присутни су били посебно заинтересовани о почетку реализације програма странке и могућности да непосредно остваре контакт са лидером.

Истовремено, са планираним састанком округа, планирано је и оформљено повереништво у општинским организацијама, створени просторни услови за рад и договорен темпо ревизије чланства и учлањивања.

У посети и раду Пчињског округа су такође поред Председнице Извршног одбора учествовали Марко Биљић, Злата Лончар Ћетковић, чланови Извршног одбора и Смиљана Степић, координатор.

Домаћин скупа у Врању је био Ненад Ордић, координатор Пчињског округа.

Пре доласка у Врање, делегација из Београда је посетила Владичин Хан. Тамо је организован дочек од тридесетак омладинаца, свечано је отворена канцеларија за рад странке, а председница Извршног одбора Перса Мињовић се обратила омладини говорећи о плану Покрета на челу са лидером за развој Србије, и поред осталог говорила је и о повезивању образовања са привредом и могућностима запошљавања.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име