PSS – BK proslavio krsnu slavu i 15 godina postojanja

0
3551

Pokret Snaga Srbije s liderom Bogoljubom Karićem iz svih nedaća izašao je još snažniji

Pokret Snaga Srbije – Bogoljub Karić proslavio je krsnu slavu Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja i 15. godišnjicu od osnivanja.

Svečanosti je prisustvovalo najviše rukovodstvo stranke, predvođeno narodnim poslanikom Dragomir J. Karićem, zamenikom predsednika PSS – BK, i brojni članovi, a bogosluženje i sečenje slavskog kolača obavio je otac Mile Milijančević, sveštenik Vaznesenjske crkve u Beogradu.

– Začeće je metafora, kao što je metafora i kako je gospodin Dragomir upravo sada sačuvao tradiciju. Pošto nije bilo mogućnosti da zapali šibicom sveću, upalio je upaljačem papir i preneo plamen na sveće. Eto koliko je mudrosti u jednoj ličnosti koju je iznedrila prava patriotska porodica Karić – istakao je otac Mile.

On je u svojoj besedi rekao da su Karići svoj posao začeli u radionici u Peći, a da je sva dalja nadogradnja začeta na njihovoj mudrosti.

– Pogledajte kako je njihova mudrost i dovitljivost učinila da stvore moćnu kompaniju kojoj mnogi mogu da pozavide. Braća Karić su se oslanjali na Boga, a Bog im je pomogao kad su drugi propadali koji nisu verovali u Boga. Gospod im je otvorio vidike i puteve i kad su pokušali da ih prognaju – u izgnanstvu opet je njihova mudrost i snalažljivost došla do izražaja. Neka im Gospod taj talenat, koji im je dao, umnoži, jer oni time što stvaraju pomažu svima. Pomažu zaposlenim u kompaniji i njihovim porodicama, pomažu državu plaćajući porez, a nikada ni svoju crkvu nisu zaboravili.

Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta Snaga Srbije – Bogoljub Karić, uputila je u svom govoru velike pozdrave predsedniku PSS – BK Bogoljubu Kariću. Ona je pozdravila i članove rukovodstva PSS – BK, predsednike opštinskih odbora koji su u centrali Pokreta prisustvovali obeležavanju slave, kao i one koji slavu PSS – BK obeležavaju danas u stranačkim prostorijama sa članovima Pokreta u celoj Srbiji.

– Ovo je veliki dan za sve nas u Pokretu Snaga Srbije – Bogoljub Karić. Čestitam svim članovima na velikoj istrajnosti i njihovoj veri u postojanost Pokreta imajući u vidu sve ono što nas je snašlo tokom ovih 15 godina. Verujući u Boga, verujući u sve nas, dočekali smo da se naš predsednik Bogoljub Karić vrati iz izgnanstva i da sa nama krene u nove pobede. Pozdravljamo našeg lidera Bogoljuba Karića sa željom da nam dugo živi i da svojim vizijama vodi nas i sve građane Srbije u bolji život.

Na svečanosti se okupljenima obratila i Ljubica Vukotić, generalni direktor RTV BK Telekom, poželevši svima sreću i zdravlje uz zahvalnost osnivaču PSS – BK Bogoljubu Kariću za sve što čini za prosperitet Srbije i njemu afirmaciju.

rpt
rpt

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime