Председница Народне скупштине Србије састала се са председником Јерменије / Укидање виза води ка снажнијем повезивању два пријатељска народа

0
2384

Маја Гојковић и Армен Саркисијан се сложили да су међудржавни односи веома квалитетни и да има доста простора за унапређење сарадње. Састанку је присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић који је рекао да ће потписивање споразума са Евроазијском економском унијом додатно интензивирати српско-јерменску сарадњу у свим областима

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић састала се са председником Јерменије Арменом Саркисијаном, који борави у званичној посети Србији.

Она је поздравила најаву укидања виза, што ће допринети унапређењу међудржавне сарадње, јачању политичких и економских односа, повезивању у области туризма. Председница Народне скупштине посебно се захвалила госту из Јерменије на разумевању ситуације по питању Косова и Метохије, као и подршци те пријатељске државе да се настави дијалог Београда и Приштине у циљу изналажења компромисног и одрживог решења.

Током разговора истакнуто је да ће председник парламента Јерменије Арарат Мирзојан предводити делегацију своје земље на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду, које се одржава од 13. до 17. октобра, и да ће то бити прилика да се детаљно разговара о конкретним облицима сарадње.

Гојковић је подсетила да су током њене посете Јерменији 2016. године направљени добри кораци у смеру развоја парламентарне сарадње, с чим се председник Саркисијан сложио додавши да је у његовој држави дошло до великих промена и упутио позив председници Скупштине Србије да поново дође у посету.

Председник Јерменије је подвукао да има много потенцијала за сарадњу између две државе у области прехрамбене индустрије и успостављања већег обима трговинске размене, високе технологије.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства с Јерменијом, који је присуствовао састанку, рекао је да ће интензивирању српско-јерменских односа на свим пољима додатно допринети потписивање Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније 25. октобра. Он је указао на чињеницу да јачање економске и политичке сарадње води и ка развијању сарадње у домену културе, спорта, науке и образовања, као и повезивању на локалном нивоу и зближавању српских и јерменских градова.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име