Predsednica Narodne skupštine Srbije sastala se sa predsednikom Jermenije / Ukidanje viza vodi ka snažnijem povezivanju dva prijateljska naroda

0
2271

Maja Gojković i Armen Sarkisijan se složili da su međudržavni odnosi veoma kvalitetni i da ima dosta prostora za unapređenje saradnje. Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić koji je rekao da će potpisivanje sporazuma sa Evroazijskom ekonomskom unijom dodatno intenzivirati srpsko-jermensku saradnju u svim oblastima

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Ona je pozdravila najavu ukidanja viza, što će doprineti unapređenju međudržavne saradnje, jačanju političkih i ekonomskih odnosa, povezivanju u oblasti turizma. Predsednica Narodne skupštine posebno se zahvalila gostu iz Jermenije na razumevanju situacije po pitanju Kosova i Metohije, kao i podršci te prijateljske države da se nastavi dijalog Beograda i Prištine u cilju iznalaženja kompromisnog i održivog rešenja.

Tokom razgovora istaknuto je da će predsednik parlamenta Jermenije Ararat Mirzojan predvoditi delegaciju svoje zemlje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, koje se održava od 13. do 17. oktobra, i da će to biti prilika da se detaljno razgovara o konkretnim oblicima saradnje.

Gojković je podsetila da su tokom njene posete Jermeniji 2016. godine napravljeni dobri koraci u smeru razvoja parlamentarne saradnje, s čim se predsednik Sarkisijan složio dodavši da je u njegovoj državi došlo do velikih promena i uputio poziv predsednici Skupštine Srbije da ponovo dođe u posetu.

Predsednik Jermenije je podvukao da ima mnogo potencijala za saradnju između dve države u oblasti prehrambene industrije i uspostavljanja većeg obima trgovinske razmene, visoke tehnologije.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva s Jermenijom, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da će intenziviranju srpsko-jermenskih odnosa na svim poljima dodatno doprineti potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije 25. oktobra. On je ukazao na činjenicu da jačanje ekonomske i političke saradnje vodi i ka razvijanju saradnje u domenu kulture, sporta, nauke i obrazovanja, kao i povezivanju na lokalnom nivou i zbližavanju srpskih i jermenskih gradova.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime