PSS-BK NEGOTIN: Jednoglasno uz koalicione partnere za ekonomski stabilnu Srbiju (VIDEO)

0
2307

Pokret SNAGA SRBIJE – Bogoljub Karić podržaće na predstojećim lokalnim izborima u Negotinu listu okupljenu oko Srpske napredne stranke – Aleksandar Vučić, a prvi na njoj je Vladimir Veličković predsednik odbora u Negotinu. Ova odluka potvrđena je na sednici negotinskog opštinskog obora Pokreta, kako je rekao Dragomir J. Karić zamenik predsednika.

Karić je kazao da je Negotin prepoznatljiv u istoriji Srbije kako u oblasti privrede tako i u sferama umetnosti i kulture. Istakao je da negotinsku krajinu vredi posetiti ali i ulagati u nju. Srpska napredna stranka predvođena Vladimirom Veličkovićem ima volje, snage i znanja da Negotin učini boljim mestom za život građana.


– Mi smo danas na sastanku Gradskog odbora Pokreta u Negotinu doneli jednoglasnu odluku da podržimo listu koju predvodi Srpska napredna stranka na čelu sa njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a za bolji Negotin sa gospodinom Vladimirom Veličkovićem. Naravno, to je još jedna obaveza više, to nas automatski stavlja u poziciju da kao ljudi koji podržavamo politiku koju će sprovoditi Vladimir Veličković, da izvršimo onu patriotsku obavezu, a danas je svako patriota ko zaposli jednog čoveka, pogotovo mi koji ćemo videti u dogovoru sa gradskim vlastima kakve investitore ovde možemo da dovedemo. Ja sam spreman, meni će to biti posebna čast. Ragovaraćemo o kandidovanju gradova iz Republike Kazahstan, Rusije, Belorusije i drugih država evro ekonomske zajednice, saveza za bratimljenje sa gradom Negotinom. Gospodin Vladimir Veličković već ima poziv da sa svojim kolegama bude na prijemu Republike Kazahstan 13. decembra u hotelu Hajat u Beogradu kod njegove ekselecije ambasadora Nurbaha Rustemova i počasnog konzula Milanke Karić gde ću ih ja predstaviti i veoma brzo ćemo uspostaviti kontakte da bi mogli uz to bratimljenje, sadnju sa državama koje ne uslovljavaju Republiku Srbiju nikakvim političkim ustupcima da gradimo bolju budućnost Negotina i uopšte čitave Srbije. Inače verujem da pod rukovodstvom Vladimira Veličkovića Negotin će biti lokomotiva za čitavu negotinsku krajinu, zaključio je Karić.

Na podršci Pokreta SNAGA SRBIJE-BK listi okupljenoj oko Srpske napredne stranke zahvalio je Vladimir Veličković prvi čovek naprednjaka u Negotinu.

Imali smo niz razgovora, dogovorili saradnju iz oblasti privrede, turizma I kulture, kao i zajedno političko delovanje na predstojecim lokalnim izborima koji će se u Negotinu održati 24. decembra ove godine kazao je Veličković.

– Imali smo niz razgovora, pre svega mislim na razgovore za našu trenutnu situaciju ali i one pri čemu je gospodin Karić mnogo poznatiji i bitniji vezano za njegovu moć dovođenja novih investitora za razvitak našeg kraja. Imali smo i razgovore o političkom delovanju, mogu da kazem da smo se dogovorili relativno brzo, prijateljski, tako da njihova odluka je da nas podrže na predstojećim lokalnim izborima. Mi to cenimo i poštujemo pre svega prijateljski jer odnos koji je sada nastao je više od same politike. Nadam se pre svega jednom domaćinskom prijateljskom odnosu gde možemo da učinimo nešto bolje za građane opštine Negotin.

Dragomira J. Karića, zamenika predsenika Pokreta ugostio je njegov dugogodišnji prijatelj Ljubiša Đorđević privatni preduzetnik iz Samarinovca kod Negotina. Karić je tom prilikom sa saradnicima posetio fabriku i salon nameštaja u vlasništvu porodice Đorđević.

– Mi se znamo dugo, još iz devedesetih godina kada su oni prvi put započeli posao u Peći, Sećam se onog placa u obliku špica kada su počeli malu privredu i ja sam tada hteo da uradimo nešto i za Negotin. Imali smo jedan ozbiljan razgovor tokom 2007. godine, planove za Negotin, međutim uvek je neko drugi vodio Negotin i nikada nsu imali razumevanja da iskoriste sve te naše veze. Nadam se da će sada konačno nešto da se dešava i u Negotinu. Nama treba otvaranje mini fabrika sa hladnjačama za preradu poljoprivrednih proizvoda. Duboko sam ubeđen da velike stvari možemo da uradimo i na bazi turizma. Negotinska opština ima najviše rimskih gradova a mi to uopšte ne znamo da koristimo.

Zaključak sastanka kojim je predsedavao predsednik Opštinskog odbora PSS-BK Negotin Dragan Đokić je da opština Negotin ima odličan potencijal za razvoj privrede i turizma pre svega, zato će se u narednom periodu učiniti napori za dovođenje investitora koji će ovaj kraj učiniti prepoznatljivim, ne samo u Srbiji, već i u svetu. To je ono na čemu će raditi Srpska napredna stranka i njihovi koalicioni partneri zajedno sa Pokretom SNAGA SRBIJE –Bogoljub Karić.

Pored Dragomira J. Karića sa prisutnim članovima razgovarali su Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora članovi odbora Marko Biljić i Miloš Vućinić, kao i Elvira Jovanović, koordinator za borski okrug.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime