ПСС-БК НЕГОТИН: Једногласно уз коалиционе партнере за економски стабилну Србију (ВИДЕО)

0
2347

Покрет СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић подржаће на предстојећим локалним изборима у Неготину листу окупљену око Српске напредне странке – Александар Вучић, а први на њој је Владимир Величковић председник одбора у Неготину. Ова одлука потврђена је на седници неготинског општинског обора Покрета, како је рекао Драгомир Ј. Карић заменик председника.

Карић је казао да је Неготин препознатљив у историји Србије како у области привреде тако и у сферама уметности и културе. Истакао је да неготинску крајину вреди посетити али и улагати у њу. Српска напредна странка предвођена Владимиром Величковићем има воље, снаге и знања да Неготин учини бољим местом за живот грађана.


– Ми смо данас на састанку Градског одбора Покрета у Неготину донели једногласну одлуку да подржимо листу коју предводи Српска напредна странка на челу са њеним председником Александром Вучићем, а за бољи Неготин са господином Владимиром Величковићем. Наравно, то је још једна обавеза више, то нас аутоматски ставља у позицију да као људи који подржавамо политику коју ће спроводити Владимир Величковић, да извршимо ону патриотску обавезу, а данас је свако патриота ко запосли једног човека, поготово ми који ћемо видети у договору са градским властима какве инвеститоре овде можемо да доведемо. Ја сам спреман, мени ће то бити посебна част. Раговараћемо о кандидовању градова из Републике Казахстан, Русије, Белорусије и других држава евро економске заједнице, савеза за братимљење са градом Неготином. Господин Владимир Величковић већ има позив да са својим колегама буде на пријему Републике Казахстан 13. децембра у хотелу Хајат у Београду код његове екселеције амбасадора Нурбаха Рустемова и почасног конзула Миланке Карић где ћу их ја представити и веома брзо ћемо успоставити контакте да би могли уз то братимљење, садњу са државама које не условљавају Републику Србију никаквим политичким уступцима да градимо бољу будућност Неготина и уопште читаве Србије. Иначе верујем да под руководством Владимира Величковића Неготин ће бити локомотива за читаву неготинску крајину, закључио је Карић.

На подршци Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК листи окупљеној око Српске напредне странке захвалио је Владимир Величковић први човек напредњака у Неготину.

Имали смо низ разговора, договорили сарадњу из области привреде, туризма И културе, као и заједно политичко деловање на предстојецим локалним изборима који ће се у Неготину одржати 24. децембра ове године казао је Величковић.

– Имали смо низ разговора, пре свега мислим на разговоре за нашу тренутну ситуацију али и оне при чему је господин Карић много познатији и битнији везано за његову моћ довођења нових инвеститора за развитак нашег краја. Имали смо и разговоре о политичком деловању, могу да казем да смо се договорили релативно брзо, пријатељски, тако да њихова одлука је да нас подрже на предстојећим локалним изборима. Ми то ценимо и поштујемо пре свега пријатељски јер однос који је сада настао је више од саме политике. Надам се пре свега једном домаћинском пријатељском односу где можемо да учинимо нешто боље за грађане општине Неготин.

Драгомира Ј. Карића, заменика предсеника Покрета угостио је његов дугогодишњи пријатељ Љубиша Ђорђевић приватни предузетник из Самариновца код Неготина. Карић је том приликом са сарадницима посетио фабрику и салон намештаја у власништву породице Ђорђевић.

– Ми се знамо дуго, још из деведесетих година када су они први пут започели посао у Пећи, Сећам се оног плаца у облику шпица када су почели малу привреду и ја сам тада хтео да урадимо нешто и за Неготин. Имали смо један озбиљан разговор током 2007. године, планове за Неготин, међутим увек је неко други водио Неготин и никада нсу имали разумевања да искористе све те наше везе. Надам се да ће сада коначно нешто да се дешава и у Неготину. Нама треба отварање мини фабрика са хладњачама за прераду пољопривредних производа. Дубоко сам убеђен да велике ствари можемо да урадимо и на бази туризма. Неготинска општина има највише римских градова а ми то уопште не знамо да користимо.

Закључак састанка којим је председавао председник Општинског одбора ПСС-БК Неготин Драган Ђокић је да општина Неготин има одличан потенцијал за развој привреде и туризма пре свега, зато ће се у наредном периоду учинити напори за довођење инвеститора који ће овај крај учинити препознатљивим, не само у Србији, већ и у свету. То је оно на чему ће радити Српска напредна странка и њихови коалициони партнери заједно са Покретом СНАГА СРБИЈЕ –Богољуб Карић.

Поред Драгомира Ј. Карића са присутним члановима разговарали су Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора чланови одбора Марко Биљић и Милош Вућинић, као и Елвира Јовановић, координатор за борски округ.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име